Intrebare rezolvata

avatar

Cum se poate deschide o fabrica de bauturi alcoolice?

Intentionez in viitor sa cumpar o proprietate in Romania, probabil in judetul Alba, unde sa deschid o fabrica de bauturi alcoolice spirtoase, whiskey-uri (din porumb si secara), brandy-uri (din vin) si rachiuri (din fructe). Ma bazez pe o tehnologie aplicata in producerea whiskey-ului Canadian, dar care poate fi usor adaptata la alte bauturi alcoolice. Am un capital de pornire respectabil si contacte pentru fabricarea aparatelor de distilat; de asemenea am contacte pentru fabricarea butoaielor de invechire.

Fructele si granele nu sunt o problema in zona Alba si am deja hibrizi de porumb si secara optimizati pentru whiskey. Drojdia ce va fi folosita va fi selectionata din germenii cei mai buni pentru alcool.
Vreau sa stiu care este structura taxelor in domeniul alcoolului, cum se poate obtine o autorizatie de fabricare industrial si toate celelalte detalii care imi vor fi necesare deschiderii afacerii. Standardele de calitate si fabricatie vor fi bazate pe HACCP-ul Canadian (traiesc in Canada de o buna bucata de vreme); care este echivalentul romanesc al HACCP si ISO9001 si cum se poate obtine o certificare echivalenta HACCP pentru un process de productie de alcool.

Vreau sa mentionez ca scopul meu este productia de calitate, repetitiva si standardizata; stiu ca prin procesul de "imbatranire " al unei baututri, pot trece intre 2 si 15 ani de la fabricare la desfacere, tip in care se poate pierde 40% din cantitatea initial distilata prin evaporare (angel's share) si absorbtie in lemn (devil's cut). Acciza pe alcool se plateste in Romania pe cantitatea fabricata sau cantitatea de produs finit? Pentru ca un butoi de 1000 l de alcool dupa 2 ani de invechit, va avea doar 820 l, moment in care este imbuteliat.

Daca imi deschid linia de fabricatie in zona Muntilor Trascau (in jurul Zlatnei - jud. Alba), pot sa-mi denumesc produsul "Trascau", avand in vedere ca exista deja o bautura alcoolica cu denumirea asta, sau cel putin exista in urma cu ani de zile.

Va multumesc!
Ioan Cosma

A intrebat Cosma Ioan

Raspunsul ales

avatar

Tiberiu Benea a raspuns pe 25.08.2015, 10:02

1. Pentru a indeplini conditiile HACCP, trebuie sa incepeti chiar de la proiectul si construirea spatiului de productie.
Normele HACCP in care vreti sa va incadrati sunt conform legislatiei in vigoare in Romania, care sunt adaptate la standarde europene.
2. Nu puteti cu aceeasi denumire, trebuie sa mai adaugati ceva ...

Consult6anta in afaceri si proiectare in constructii civile si industriale: 0735.896 637

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Nedelcu Gabriel a raspuns pe 1.09.2015, 15:09

Buna ziua,

Doresc sa incep o afacere in Romania; una dintre optiunile pe care le am in vedere este si o fabrica de bauturi alcoolice. Daca sunteti interesat  de  o eventuala asociere in vederea demararii acestei investitii (sau eventual in alt domeniu), eu sunt deschis oricaror discutii. Adresa mea de e-mail este:  gabi_ned2000@yahoo.co.uk  

Va multumesc,
Gabriel Nedelcu

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello