Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt consecintele unui refuz de cec?

S-a lasat garantie o fila cec in alb,  catre o societate...societatea a completat cecul cu o suma mai mare decat soldul la data completarii si a scontat cecul, dupa o perioada a intrat la plata fila de cec -  cu refuz(ne-au  anuntat cu putin timp inainte ca cec ul garantie a fost completat si scontat). La data refuzului soldul era putin peste valoarea filei cec, dar in mare parte nedepasind data scadentei de pe facturi. La 2 zile de la refuz s-au emis bilete pentru deconarea sumei de pe cec(deci soldul s-a achitat). Care sunt consecintele...de ambele parti?

La 2 zile dupa refuz a mai intrat un cec(nestiind ca trebuie returnate si cele deja emise cu saptamani inainte ), binenteles a fost refuzat, dar acoperit cu alt bo decontat, si istoria s-a repetat  cu un al treilea ,acesta  fiind platit cu op...in ziua refuzului...ce se intampla in continuare...?
Nu a fost intentie de a insela vreo societate, dovada fiind faptul ca s-a achitat soldul imediat, fara a fi nevoie de somatii sau alte mijloace !!!

Multumesc!!!

A intrebat Catalin Jalba

Raspunsul ales

avatar

Marius Covaci a raspuns pe 4.09.2015, 08:31

Este important sa aveti stipulat in contract faptul ca cecul a fost inmanat furnizorului drept garantie si in ce conditii poate fi acesta introdus la plata.
Tinand cont de situatia descrisa, ceea ce puteti pati este sa intrati in CIP si sa vi se retraga dreptul de a mai emite file cec

Sursa: komkao.consulting@gmail.com

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 4.09.2015, 15:43

Va trebuie o foarte mare atentie cu eliberarea filelor CEC, întrucât o emitere fără acoperire ori neeliberarea sumelor respective poate atrage, după sine, răspunderea penala.
In situatia dvs., in cazul in care s-a făsut o sesizare in sensul acesta, va puteti apara prin faptul că, ulterior emiterii filei de CEC (ce reprezinta o garantie dar pana la data indicată, dupa care aceasta poate fi fructificata), ati achitat datoria.
av. Maria Vizitiu Păun
tel. 0724 773 400

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello