Intrebare rezolvata

avatar

Cum se face cu partajul?

Buna ziua,

Am un frate care a divortat de 4 luni. Impreuna au un copil de 4 anisori. Au fost la notar, au custodie comuna. Trecut ca si locuinta, copilul figureaza la domiciliul parintilor nostri. Mama copilului are drept de vizita cand doreste. Ei au impreuna cumprate 2 imobile: un apartament in Pantelimon cu 2 camere si o vila luata prin prima casa langa Bucuresti. N-au facut partaj. In casa cumparata stau parintii mamei copilului si ea. Au divortat pentru ca ea s-a cuplat cu vecinul si prietenul lor. Vecinul locuia cu sotia lui. El a fost prins de sotia sa la locul de munca al celor 3, munceau impreuna, vecinul, sotia sa si sotia fratelui meu.

Cum se face cu partajul? Egal impartit? Vila si apartamentul sunt luate pe credite bancare. Tatal ii plateste gradinita. Prtajul cum se face daca o locuinta a costat 70 mii si acum e 45 mii euro si casa e 65 de mii si atat valoreaza. Cum se rezolva? Va multumesc anticipat si din inima!!!

A intrebat Alina Andreea

Raspunsul ales

avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 24.08.2015, 11:46

Buna ziua,
Bunurile dobandite in perioada casatoriei se impart in mod egal intre cei doi soti.
Doar daca unul dintre ei poate dovedi ca a avut un aport mai mare la dobandirea lor va primi o cota de peste 50%.
av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http://www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 4.09.2015, 15:49

Partajul bunurilor obtinute in timpul casatoriei se poate face prin buna-invoiala la un notar public (daca cele două parti se inteleg) ori in fata instantei.
Pana la proba contrara, se prezuma ca cei doi soti au dobandit bunurile in cote egale. In cadrul partajului, vor intra nu numai bunurile dobândite ci si datoriile contractate.
In fata instantei, de asemenea poate interveni o intelegere intre parti, aceasta intelegere eliminand o serie de neajunsuri, costuri, stres, etc.
Cat priveste valoarea bunurilor, aceasta poate fi stabilita de catre un expert care, cu siguranta, va tine cont de valoarea actuala a imobilelor si nu cea de la momentul achizitionarii lor.
av. Maria Vizitiu Păun
tel. 0724 773 400

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 30.08.2015, 15:08

tot ce au realizat impreuna,nu se ia in calcul faptul ca unul lucra sau nu,deci 50-50 pe perioada legala de casatorie!Daca au existat bunuri dbindite inainte de a se casatori,se face dovada,martori,declaratii,acte,etc.se retrag de la partaj! Succes !

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello