Intrebare rezolvata

avatar

Pot primi fonduri europene nerambursabile in cazul de mai jos?

Se tot vorbeste despre tot felul de masuri din cadrul proiectelor europene nerambursabile insa eu am o mare nelamurire: daca se numesc nerambursabile, inseamna ca nu trebuie sa dai nimic inapoi, logic, dar daca nu ai niciun ban sa pui de la tine de la inceput, poti sa mai primesti fonduri?

Vreau sa deschid o afacere cu tot felul de dulceturi, muraturi, zacusca, bulion, tot ce trebuie pentru iarna insa nu am bani. Pot sa primesc fonduri in cazul asta? Pe internet sunt o multime de "sfaturi" dar nimic concret. Am pana in 30 de ani, m-as incadra cu "Instalarea tinerilor fermieri", locuiesc la tara si as avea si unde planta zmerua, mure, coacaze, capsuni cat si loc suficient pentru a construi solarii pentru a cultiva diverse legume si toate cele trebuincioase.

Cat costa sa realizezi proiectul, in cat timp primesti un raspuns, daca ai vreo sansa sa ti-l aprobe cineva? etc, etc.

Multumesc!

A intrebat Antonia Antonia

Raspunsul ales

avatar

Crihan Judit a raspuns pe 7.08.2015, 10:51

Buna ziua,

Da, fondurile nerambursabile nu se dau inapoi, insa la majoritatea programelor de finantare trebuie sa aveti si Dvs un aport propriu. In programul pentru tinerii fermieri , dupa aprobarea proiectului primiti un avans de 75% din cuantumul sprijinului la încheierea deciziei de finanțare.Ezte un ajutor ca sa puteti incepe implementarea proiectului. Restul de 25% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția implementării corecte a planului de afaceri, fără a depăși trei/cinci ani de la încheierea deciziei de finanțare. Până la cea de-a doua tranşă de plată,  trebuie să realizati toate investiţiile pentru modernizarea şi dezvoltarea exploataţiei.Cu alte cuvinte in cazul acesta nermabursabilitatea este de 100%, adica nu trebuie sa incepeti implementarea proiectului cu banii proprii, dar trebuie sa il terminati din banii proprii, care desigur vi se deconteaza, daca ati respectat planul de afaceri.

Puteti deschide mai multe afaceri/activitati in zona rurala si pe agricultura si pe procesarea produselor agricole, momentan sunt mai multe linii de finantare deschise pentru astfel de activitati, dar trebuie indeplinite cateva condiri esentiale pentru a putea accesa aceste fonduri.

Daca aveti nevoie de ajutor, va putem ajuta, puteti sa ne vizitati pe site-ul www.cepu.ro sau ne puteti scrie si pe adresa cepusales@cepu.ro .

Mult succes!

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello