Intrebare rezolvata

avatar

Pot sa primesc somaj sau indemnizatie?

Buna ziua,

Lucrez de anul trecut cu contract in Germania la o sera de flori si se lucreaza pe sezoane, respectiv primavara si toamna, primavara lucrez in jur de 3 luni jumatate si toamna 2 luni jumatate cu revenire inapoi in tara la sfarsitul contractelor, cu 6 euro pe ora. Intrebarea mea este, pot primi un somaj sau o indemnizatie din Germania sau Romania pentru munca prestata in Germania?

Ar mai fi inca o intrebare, pe durata perioadei de munca, anul trecut in Germania, am inceput sa am probleme medicale fiind diagnosticat cu discopatie si artrita. Ar fi posibil sa primesc un somaj, o pensie sau indemnizatie din Romania sau Germania dati fiind acesti factori? Mentionez ca am varsta de 23 de ani!

Multumesc anticipat!

A intrebat Cosmin Birsan

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 29.07.2015, 15:50

NU! Nu puteti obtine nici in tara nici in alta tara somaj decit daca ati lucrat cel Putin durata min.admisa intr un an-deci legile sint la fel! Tocmai de aceea ,contr. de munca cu perioade determinate au si dezavantaje. Incercati sa cotizati privat in tara ,dupa ce depuneti o cerere,si aveti o asigurare ,altfel sinteti pe Linga si in tara si in afara tarii !In Germania nu puteti schimba,nu faceti parte din sistem ,sa fi lucrat cel Putin 11 luni din an in continuu si nu aveti domiciliul legal ,nici chiar in timpul contractului 12 luni,deci sa fiti data afara de angajator ,sa se desfinteze Firma,insolventa,etc !Daca in timpul contactului de munca,pe perioada nedeterminata,deci mai mare de 12 luni ,ati parasit firma fara sa respectati contractul ,mai devreme sau la initiativa dstra,aveti timp de 3 luni,ca pedeapsa ptr nerespectarea CIM   ,3 luni fara somaj,dar domiciliul pe teritoriul Germaniei  sa fie .Traiesc in Germania,este corect ce va informez,nu aveti legal nici o sansa!Ref la boala ,asig medicale din tara sint recunoscute numai ptr nivelul normal,daca va cade o plomba,daca exista ceva de importanta minora,ptr toate cele care necesita spitalizari,interventii ,tratamente,terapie,reteta.etc. va trebuie o asig separata,una care sa poata acoperi si nu cele care nu s nimic mai mult decit ,,turism,, !

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Activ Sorf Consulting a raspuns pe 10.09.2015, 16:22

Ca sa primiti somaj in Romania trebuie sa fi lucrat cu norma intrraga cel putin 12 luni  diin ultimele  24  de luni. Nu stiu cum e in Germania,dar pentru Romania ,nu indepliniti conditiile prevazute de lege.

Sursa: http://floresor.blogspot.ro/2011/04/legea-762002.html

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 29.07.2015, 10:57

Indemnizatia de somaj se obtine daca aveti un contract de munca si cel putin 1 an de zile vechime continua in munca. Deoarece nu aveti un asemenea contract in tara acest lucru nu este posibil.E bine sa retineti ca cei care muncesc in tara, platesc niste taxe la stat, ceea ce permite statului ,mai apoi sa va platesca somajul!A platit patronul dvs. asemenea taxe statului roman? Ma indoiesc! A primi somaj sau pensie  de la statul roman, ar insemna sa vi se dea din drepturile celor care  ,aici au platit pentru asta si nu ar fi nici rational nici moral! De altfel cand premierul roman a facut o gluma reamintind ca diaspora nu plateste nici 10 euro statului roman, am fost martorul celor mai josnice exprimari din partea colegilor dvs. Pentru Germania ,cred ca sunt legi similare dar oricum trebuie sa-i intrebati pe ei!

Sursa: RESEARCH  AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello