Intrebare rezolvata

avatar

Ce coduri CAEN pot avea cu calificarea de pizzar, ca si P.F.A?

Doresc sa inchiriez un stand mic unde sa prepar retete de pizza, hotdog, gofre, clatite, fursecuri, retete repide si cu putine ingrediente (exceptand pizza). Compozitiile pentru clatite si gofre, impreuna cu aluatul de pizza vor fi facute dimineata la prima ora, topingurile si coacerea lor impreuna cu hotdog-ul se va realiza in momentul comenzii.

Codul 5610 Restaurante cred ca ar fi cel mai ok.
Aceasta clasa include activitatea de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienti, fie ca sunt serviti stand la masa sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie ca mananca mesele preparate in incinta, ca le iau acasa sau ca le sunt livrate la domiciliu. Aceasta include prepararea si servirea meselor pentru consumul imediat din autovehicule sau carucioare fara motor. Aceasta clasa include activitati din: -restaurante -bufete expres -restaurante fast-food -pizzerii -unitati de alimentatie care servesc pentru acasa -vanzatori ambulanti la tonete de inghetata -carucioare mobile care vand mancare -prepararea hranei la standuri din piete. Aceasta clasa include de asemenea: -activitati ale restaurantelor si barurilor conexe transportului, atunci cand sunt efectuate de unitati distincte, altele decat unitatile de transport .

Intreb: pot avea acest cod cu calificarea de pizzar? Daca nu atunci ce cod pot cere?

A intrebat Samy Ruse

Raspunsul ales

avatar

Sebastien Laza a raspuns pe 29.07.2015, 12:30

Salutare,
Avand in vedere descrierea, pe care ati facut-o spatiului si activitatii propriu-zise, ar fi bine sa incercati sa evitati incadrarea pe codul CAEN de Restaurant, desi aceasta ar fi cea mai potrivita alegere!..

Motivul este legat de faptul ca majoritatea consiliilor locale au adoptat hotarari, prin care au instituit taxe destul de mari corepunzatoare acestui cod CAEN. De exemplu, in Bucuresti exista o taxa de 3000 Lei, care nu face diferenta intre un mic fast-food, sau un restaurant de 200 locuri.
Pentru o afacere mica aceasta taxa este impovaratoare, iar pentru o afacere mare e nesemnificativa.

Va recomand:
http://www.juristfirme.ro/49/Restaurant

Succes!

Sursa: www.JuristFirme.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Catalin Zamfir a raspuns pe 28.07.2015, 00:13

Fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revânzării - cod caen 1089

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello