Intrebare rezolvata

avatar

Vreau sa ma apuc de apicultura, se dau fonduri europene?

Trebuie sa am un numar de stupi?

A intrebat Stanculescu Mario Laurentiu

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 15.07.2015, 10:22

Va pot da un sfat,imi permit-exista momentan o problema,una la nivel european! Cel Putin incep sa si faca Probleme si se cauta o solutie ,un raspuns -de ce mor familile de albine in ultimul timp !?(vorbesc de cele auzite in Germania,si daca aici se tine la ,,verde,, atunci ma gindesc ca si in tara pot aparea ,sau exista deja !) Referitor la fonduri,da,puteti obtine dar bine este o colaborare ,un ,,colectiv,, ca pe vremuri,munca impreuna si raportul cantitate-calitate poate fi de folos,contracte,etc. Succes

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 19.11.2015, 00:26

Este bine de stiut ca fonduri europene pentru apicultura sunt destul de rezonabile. Daca nu ati mai lucrat cu albinele puteti sa mai meditati si sa incepeti cu ,,pasi marunti'. Faceti un curs de ,,APICULTURA'' unde sa fiti ochi si urechi. Incercat sa va atasati de un apicultor mai in varsta de unde sa invatati ABC - cresterii albinelor. In timpul pregatirii profesionale cumparati cativa stupi - 3 - 4 familii de albine. Faceti aceste investitii in luna aprilie - mai. Daca ajungeti ca pana in luna iunie sa detineti 50 familii de albine puteti sa accesati PNA - ul cumparand stupi, roiuri, familii de albine, etc. Celelalte fonduri europene le accesati cand deveniti profesionist, adica detineti peste 150 familii de albine. Nu uitati ca mai exista si riscuri, si nu tot ce zboara face si miere. Apicultorul, zona si profesionalismul va duce la succes. Daca sunteti din Zona Banatului va stam la dispozitie cu mare drag, putand face cursuri in cadrul asociatiei noastre - Stuparul Banatean. Va dorim succes.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 16.07.2015, 01:11

Coeficientul SO pentru albine este 52,26 Euro. Dimensiunea economica minima pentru a accesa submasura care se adreseaza celor mai mici ferme , respectiv Submasura 6.3 Ferme mici, este de 8000 Euro. Rezulta ca la depunerea cererii de finantare si a planului de afaceri care vizeaza dezvoltarea fermei ar trebui sa aveti inregistrati in Registrul fermierilor un numar de 154 stupi . In concluzie, pe noul PNDR 2014-2020 e foarte greu de obtinut finantare in domeniul apiculturii.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello