Intrebare rezolvata

avatar

O persoana poate fi asociat si/sau administrator la mai multe societati?

Poate o persoana sa fie administrator/asociat in cadrul unei societati (cu 2 asociati) iar la o alta societate sa fie doar asociat in conditiile in care au aceelasi obiect de activitate? In ce conditii cele doua pot sa isi factureze intre ele servicii?

Multumesc.

A intrebat Iulia Adina Neamt

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 30.06.2015, 22:05

Este posibil.
Facturarea se face pentru produse/servicii reale.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 3.07.2015, 17:18

O persoana poate avea calitatea de asociat si administrator in cadrul aceleasi societati, dupa cum poate fi asociat al altei societati comerciale, conditia impusa de lege fiind aceea de a nu avea calitatea de asociat unic in doua societati.
Problema care s-ar ridica, tinand cont ca sunteţi administrator al uneia dintre aceste societati, iar obiectele de activitate ale celor doua societati sunt asemanatoare, este aceea a conflictului de interese.
Apoi, intrebarea fireasca ce se pune in cazul de fata este aceea "care este scopul pentru care aceeasi persoana a constituit două societati, cu acelasi obiect de activitate, asociat al ambelor sc  si administrator al uneia dintre ele?" iar raspunsul nu ar fi dintre cele dorite.
Cu stima,
av. Maria Vizitiu

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello