Intrebare rezolvata

avatar

Care este forma juridica de organizare ideala pentru un freelancer?

Exista posibilitatea de a plati doar impozit pe profit fara a avea un SRL/PFA?

A intrebat Iulia Adina Neamt

Raspunsul ales

avatar

Ovidiu Borchin a raspuns pe 30.06.2015, 10:07

Stimata Doamna Neamt,

Lumea in care traim este ciudata din toate punctele de vedere. Si una din ciudateniile ei cele mai mari este cea legata de comportarea statului in raport cu veniturile cetateanului.

Cetateanul nu are libertatea de a produce profit.

Faptul ca cetateanul mai produce pe acasa cate un ou, o rosie sau ceva tuica, este un soi de evaziune fiscala fata de care legiutorul este intentionat cetos pentru a putea lasa mai lejer lesa prin care suntem controlati. Practic statul inchide ochii la "taierea porcului".

Deci pe terenul intravilan gen gradina pe care il detineti puteti produce in regim de gospodarie proprie ORICAT DE MARE VENIT. Asta cu conditia sa NU SCOATETI ABSOLUT NIMIC IN AFARA TERITORIULUI. Asta este venit si nu profit sa fim bine intelesi.

Profit poate fi produs doar de catre o persoana juridica.

In acest sens impozitul pe profit il poat eplati DOAR o persoana juridica inregistrata la ORC. Deci raspunsul la intrebarea a doua este nu. Referitor la prima intrebare, raspunsul este PFA.

Cu respect,
Dr. Ovidiuu Borchin

Sursa: http://www.edu.nom.ro

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 30.06.2015, 02:29

Nu exista aceasta posibilitate. O activitate generatoare de profit poate fi exercitata doar in cadrul unei forme juridic autorizate (pfa/srl)

Sursa: av. Horea Bortan

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 30.06.2015, 13:09

In toate tarile, statul trebuie sa primeasca niste taxe si impozite pentru a-si desfasura activitatea. Unul din aceste impozite se aplica si profitului, ceea ce ,inseamna ca, aveti o activitate in care intra niste cheltuieli ,deci niste bani si " ies" niste bani! Pentru a avea un control asupra acestor operatii se intocmesc o serie intreaga de documente, care, sunt specifice unor forme de societati comerciale. Altfel aceasta cuantificare ,nu ar fi posibila nici la noi,si nici aiurea, ceea ce ar duce la un haos total si ar fi ,desigur, " mana cereasca" pentru talentaii nostri hoti! Asa ca, indicata ar fi un PFA. Succes!

Sursa: RESEARCH  AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello