Intrebare rezolvata

avatar

Care ar fi cel mai bun cod Caen pentru cursuri Lamaze?

Buna ziua,

Doresc sa infiintez un PFA prin care o sa prestez cursuri Lamaze si cursuri de alaptare pt care am diplome la baza. Care ar fi cod CAEN cel mai potrivit in acest caz? Mentionez ca am facut si Facultatea de Medicina.

Multumesc mult.

A intrebat Iulia Adina Neamt

Raspunsul ales

avatar

Ovidiu Borchin a raspuns pe 30.06.2015, 10:30

Stimata Doamna Neamt,

Stau si privesc si nu pot sa nu constientizez faptul ca lumea in care traiesc devine pe zi ce trece tot mai interesanta. Am aflat si eu cu aceasta ocazie ca exista cursuri Lamaze (pentru cei ce nu stiu sunt cursuri de educatie prenatala pentru gravide ce au scopul de a ajuta in pregatirea mentala pentru travaliu, pentru nastere si pentru asumarea rolului de parinte)..

Cat priveste intrebarea dumneavoastra gasiti mai jos informatiile legate de continut.


Cod CAEN : 86 Activitati referitoare la sanatatea umana.

861 Activitati de asistenta spitaliceasca

8610 Activitati de asistenta spitaliceasca

862 Activitati de asistenta medicala ambulatorie si stomatologica
8621 Activitati de asistenta medicala generala
8622 Activitati de asistenta medicala specializata
8623 Activitati de asistenta stomatologica
869 Alte activitati referitoare la sanatatea umana
8690 Alte activitati referitoare la sanatatea umana (Kinetoterapie)

Aceasta categorie include:
– activitati spitalicesti, cum ar fi:
. servicii medicale, chirurgicale si tehnice, ca: diagnosticare, tratamente, interventii chirurgicale, analize, servicii de urgenta etc.;
. servicii de spitalizare, ca: Intretinere, mese etc.
Aceasta include activitati pe termen lung sau scurt, ale spitalelor generale sau specializate, a sanatoriilor, preventoriilor, azilelor-spital, spitalelor psihiatrice, centrelor de reabilitare, leprozeriilor si a altor institutii de sanatate, care ofera servicii de cazare, inclusiv spitalele militare si penitenciare.
Activitatile sunt orientate In special catre pacientii internati si sunt efectuate sub directa supraveghere a medicilor.
– consultatii si tratamente efectuate de personal medical specializat In medicina generala sau alte specialitati (inclusiv chirurgie). Activitatile pot fi efectuate In spitale, clinici, policlinici, dispensare, cabinete medicale, care asigura tratamente ambulatorii.
– activitatile medicilor consultanti privati, din spitale, precum si activitatile exercitate In clinici, ca cele atasate Intreprinderilor, scolilor, azilelor de batrani, sindicatelor si confederatiilor sindicale, dar si la domiciliul pacientilor.
Pacientii sunt, In general, internati ambulatoriu si pot fi Indrumati de catre medicul generalist catre medicul specialist.
– activitati de practica dentara, de natura generala sau specializata;
– activitati ortodontice.
Ele pot fi efectuate In policlinici si cabinete, incluzand clinici atasate Intreprinderilor, scolilor etc., precum si In sali de operatie.
Aceasta clasa poate include activitatea infirmierelor, moaselor, fizioterapeutilor (kinetoterapeutilor) sau a altora, din domeniul optometriei, hidroterapiei, masajului medical, praxiterapiei, logopedici, pedologiei, homeopatiei, presopuncturii, acupunctura, medicinei naturiste si tratamentelor prin bioenergie, reflexoterapie etc.
Acestea pot fi exercitate In policlinici, dispensare, cabinete medicale, ca cele atasate Intreprinderilor, scolilor, azilelor de batrani, sindicatelor si confederatiilor sindicale, In centre de sanatate (altele decat spitalele), precum si In cabinete particulare, si la domiciliul pacientului etc.
– activitatea personalului paramedical stomatologic, ca: specialisti In terapie dentara, infirmiere dentare din scoli si personal de igiena dentara;
– activitatea laboratoarelor medicale;
– activitatea bancilor de sange, de sperma, de organe pentru transplant etc.
– transportul pacientilor cu orice mijloc, inclusiv cu avionul.
Aceasta categorie exclude:
– activitati referitoare la sanatatea umana, pentru personalul militar, In campul de instructie.
– servicii de consultatii particulare pentru pacienti
– activitati de asistenta stomatologica fara cazare
– activitati de asistenta medicala pe ambulante
– activitati paramedicale ale moaselor, infirmierelor si fizioterapeutilor (kinetoterapeutilor).
– fabricarea de dinti artificiali si articole dentare, de catre tehnicienii dentari care nu le si monteaza.
– activitati referitoare la sanatatea umana, neefectuate In spitale sau de medici, ci de paramedici autorizati prin lege sa trateze pacienti.
– fabricarea de dinti artificiali si articole dentare de catre tehnicienii dentari
– activitati de testare In domeniul igienei alimentare

http://www.elipetromed.ro/kinetoterapia-caen.html

Mult succes.

Cu respect,
Dr. Ovidiu Borchin

Sursa: http://www.edu.nom.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 30.06.2015, 12:58

Codurile 869 si 869.0 ar putea fi suficiente pentru aceasta activitate de pregatire a gravidelor pentru nastere. Este drept ca ,fiind medic puteti sugera si efectuarea unor analize in vederea stabilirea unor tratamente de catre medicul de familie si atunci se mai adauga niste coduri.Totul depinde daca sunteti activa in sistemul medical sau nu. Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello