Intrebare rezolvata

avatar

Ce este mai rentabil, vanzarea de seminte de ricin sau ulei de ricin?

Ce este mai rentabil, vanzarea de seminte de ricin sau ulei de ricin?

A intrebat Popovici Gheorghita

Raspunsul ales

avatar

Ovidiu Borchin a raspuns pe 30.06.2015, 09:47

Stimate Domn,

Orice intrebare trebuie sa aiba un continut numit conditii initiale. Apoi pe osatura acestor conditii initiale se poate cladi intrebarea, ce in atari imprejurari poate primi un raspuns pertinent, folositor si rezonabil.

Intrebarea dumneavoastra nu contine aceste conditii initiale.

Prin urmare trebuie eu sa va pun intrebarea "IN RAPORT CU CE SA FIE RENTABIL ?"

In raport cu venitul preconizat, in raport cu investitia initiala, in raport cu amortizarea investitiei, in raport cu volumul de munca, in raport cu numarul fortei de munca necesar, in raport cu viteza de vanzare al produsului ....... si precum vedeti numarul acestor variabile nu se termina aici.

Din experienta mea, modul in care ati pus intrebarea imi arata ca inca nu ati demarat nici una nici cealalta si ca este doar o cochetarie mentala, ceea ce nu este rau deloc.

Dar a porni de la idei sustinute de altii prin ale lor raspunsuri nu va poate implini pe dumneavoastra niciodata. Pentru ca intotdeauna trebuie sa plecati de la idei ce sa reflecte competentele dumneavostra.

Mult succes.

Cu respest,
Dr. Ovidiu Borchin

Sursa: http://www.edu.nom.ro

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 30.06.2015, 12:49

Fabricarea uleiului de ricin presupune achizitionarea unor instalatii de presare la rece si imbuteliere imediata! Problema care se pune la fabricarea acestor tipuri de uleiuri care contin duble legaturi ( ( ex. omega 3,6,9,etc.) este ca ele sunt foarte sensibile la oxigen. Prin oxidare ele isi schimba total calitatile si fac o pelicula care se intareste .Este cunoscuta vopsea, de acum, ceva ani care folosea ulei de in! Pentru a evita acest lucru este nevoie ca instalatiile sa fie mentinute sub perna de azot, ceea ce dupa cum vedeti ,complica lucrurile! In afara de asta, este neloial sa vindeti consumatorilor un produs alterat, care nu-si atinge scopul si care va va duce la faliment, daca nu si la complicatii cu protectia consumatorului! Ca urmare mult mai simplu si pt. dvs si mai sigur pentru consumator este samanta de ricin.Trebuie sa stiti ca samanta ,pe langa ulei mai contine o serie intreaga de substante organice valoroase si saruri minerale deosebit de utile! Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 30.06.2015, 15:52

depinde in ce directie doriti investitia,sa ramineti la stagiul de seminte sau,industrial ,Linie obtinere de ulei !?

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello