Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot sa-mi vand legumele produse?

Sunt subinginer si am serviciu, la fel si sotia care este contabila. Detin 20 ari cu solarii pe care il lucrez cu sotia, plus lucratori cu ziua. Cum pot sa-mi vand produsele in piata, avand in vedere ca eu si sotia nu putem si nici nu dorim sa vindem la taraba. Afini de gr.1 nu avem. Care ar fi solutia de vanzare pentru a beneficia de facilitatile date producatorilor, respectiv lipsa impozitarii. Nu doresc sa-mi fac PFA pentru ca impozitarea plus plata lucratorilor cu ziua mi-ar face mica afacere neprofitabila.

Cum as putea sa-mi pun o persoana care sa-mi vanda produsele fara a fi socotit bisnitar,de catre cei care controleaza. Ma simt nedreptatit, sunt pus in imposibilitatea de a-mi vinde produsele in piata. Nu vreau sa le dau la bisnitari. Va rog sa-mi spuneti ce solutii am sa-mi vand direct produsele la taraba. O persoana care reprezinta interesele, cu document notarial, etc.

A intrebat Victor Ivan

Raspunsul ales

avatar

Ionela Iliesi a raspuns pe 27.06.2015, 11:39

Incercati prin http://www.delafermier.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ovidiu Borchin a raspuns pe 27.06.2015, 02:12

Stimate Domnule Ivan,

Sunteti demn de toata lauda din punctul meu de vedere pentru ca sunteti producator. Este dincolo de orice recompensa financiara savoarea cresterii unui produs natural precum o planta fie ca e leguma fie ca e fruct.

Acum din perspectiva producatorului trebuie sa acceptati ceva care la inceput sunt sigur ca nu v-a captat atentia si anume intrebarea cruciala "ce fac cu marfa mea ?", "cum o distribuiesc ? cum o vand ?" Sunt intrebari la fe de importante precum prima intrebare "cum produc?".

Traiti, traiesc, traim in Romania iar in tara asta producatorul nu este sprijinit deloc. NU are rost sa incepem sa ne plangem pentru ca nu vom rezolva nimic. Cat priveste ideea si iluzia schimbarii sunt fete morgane pe aste plaiuri minunate. Trebuie sa ne descurcam singuri.

De samsarii din piata nu aveti sanse sa scapati daci renuntati la ideea de a-i ocoli pentru ca nu se poate. Eventual ii puteti ocoli dand de samsarii din hipermaketuri unde o sa platiti si locul unde este pusa marfa.

Din start va spun ca este inuman de greu sa obtineti un pret corect pe marfa dumneavoastra.

SI atunci ce este de facut ?

Conceptul de a vinde direct din sera este un concept ce nu va avantajeaza decat daca aveti cantitati uriase, dar la 20 de arii nu vad sa puteti umple un tir pentru export.

Deci singura varianta din punctul meu de vedere este sa PROCESATI marfa. Asa timpul de asteptare pana la vanzare creste substantial fara a-si diminua valoarea. Prin procesare implementati un brand. Acest nume da renume si e singura in masura sa ocoleasca intermediarii din care tara asta este supradotata si superdimensionata.

Pentru orice alta consultatie nu va sfiiti sa apelati la noi.

Mult succes.

Cu respect,
Dr. Ovidiu Borchin

Sursa: http://www.edu.nom.ro

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello