Intrebare rezolvata

avatar

Pot accesa fonduri europene pentru o afacere cu panouri fotovoltaice?

Am un curs de antreprenor facut, ma va ajuta cumva statul sa deschid o afacere cu panouri fotovoltaice? Teren am propietate, zona cred ca este buna, probleme avem cu distribuirea curentului electric, in zona este foarte slab, as avea de castigat cred. Nimeni nu are asa ceva si daca ar exista si finantari prin fonduri europene va rog sa-mi spuneti.

Va multumesc

A intrebat Apopi Ionel80 Ionel

Raspunsul ales

avatar

Ovidiu Borchin a raspuns pe 26.06.2015, 16:59

Buna ziua,

Cursul absolvit de antreprenor este extrem de util, din pacate mai putin folositor pentru un proiect de fotovoltaice, chiar daca detineti un teren plasat nu se stie unde in Romania inclin sa cred ca in tara asta si de suprafata neprecizata ca de relief si pozitionare geomagnetica nici numai intreb si de forme de relief marginase.

Cum doriti sa primiti sfaturi competente daca nu sunteti suficient de deschis si de transparent in comunicare. Bineinteles ca o sa primiti sfaturi una mai bine intentionata decat alta ca sunt rentabile si ca trebuie neaparat nu-i asa sa incepeti sa elaborati proiectul care in cazul cel mai fericit va va scapa de suma de 15k euro din buzunar. In Romania exista cred ca la nivel de judet vre-o 10 proprietari cu dosare intocmite care increzatori asteapta ca investitia sa prinda cheag. Din pacate pentru ei nu fac decat sa ingroase randurile celor ce tot spera si in egala masura nu fac decat sa creasca veniturile firmelor ce le intocmesc documentia ademeninu-i cu iluzia reusitei.

SI vine ziua in care aveti tot dosarul complet si abia acum incepe showul sa faceti rost de investitor. DIn experienta mea de 5 ani nu aveti sansa reala, in afara unei iluzii ce se tot rostogoleste de la un an la altul. Proiectele de fotovoltaice sunt rezervate celor cu acces direct la fonduri, cat priveste uniunea europeana nu da doi bani pe ele, in schimb este extrem de interesata sa plateasca ceilalti contribuabili tichetele verzi.

In zona de energie alternativa nu exista solutii pentru cei ce nu actioneaza deja in domeniul ei.

Este un domeniu rezervat, oricat de multa propaganda s-ar face cum ca nu este. Sunt tipuri de afaceri precum cresterea iepurilor, strutilor sau paulownia care merg bine cat timp investesti in ele. Din clipa in care vrei sa scoti profit realizezi faptul ca ai fost doar momit pentru ca ai vrut cu toata fiinta ta sa reusesti.

Deci din experienta mea renuntati la astfel de iluzii ce-i drept frumoase si ademenitoare.
Cautati ceva productiv, manufactura, brand, da-ti valoare obiectelor din jur. Este singura metoda ce functioneaza in orice societate si in orice mediu financiar.

Cu respect,
Dr. Ovidiu Borchin

Sursa: http://www.edu.nom.ro/

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello