Intrebare rezolvata

avatar

Ma puteti ajuta cu o lamurire privind concediul de crestere si ingrijire copil?

Am un copil de 2 ani si 6 luni iar eu ma aflu in concediu de crestere si ingrijire copil de pana la 3 ani deoarece copilul este incadrat in grad de handicap mediu.

Am inteles ca dupa varsta de 3 ani acest concediu poate fi prelungit daca obtin un nou certificat.

Intrebare
Acest concediu poate fi prelungit anual pe perioada  de 12 luni pana la varsta de 7 ani? Sau poate fi prelungit anual dar nu mai mult de 45  de zile?

A intrebat Bretgf Fvevc

Raspunsul ales

avatar

Activ Sorf Consulting a raspuns pe 10.07.2015, 11:54

Prelungirea concediului şi a indemnizaţiei pentru creşterea copilului se poate face doar în baza unui certificat de încadrare în grad de handicap emis de către Comisia pentru protecţia copilului.
Dupa cate stiu ,nu se poate prelungi pana la 7 ani .Mai puteti primi cel mult o prelungire de un an,concediu fara plata .Mergeti si obtineti un nou certificat  si intrebati si la protectia copilului .
Puteti beneficia si de prevederile legii personelor cu handicap (legea 448/ 2006 ) care permite  acordarea unei remuneratii persoanei care are in ingrijire copilul cu handicap grav sau accentuat ,cf art 5 pct 6 din lege .

Sursa: http://floresor.blogspot.ro/2012/05/legea-4482006-actualizata-2011.htm...

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello