Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot obtine anii de munca de la o intreprindere care spun ca nu mai au arhiva?

Mi-au pierdut cartea de munca la ultimul loc de munca si nu pot recupera 10 ani munciti la intreprinderea Elcomp S.A, INAINTE DE REVOLUTIE.

A intrebat Botoc Victoria

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 16.06.2015, 10:47

activa nu mai este dar,toate actele au fost si exista,chiar intr o arhiva corespunzatoare legilor in viguare ! Puteti cere acte doveditoare despre activitatea dstra sau plati si taxe,etc. Se pierd acte,ok,dar daca ptr angajat au fost platite darile si restul,legal,se pot recupera dovezile necesare! daca insa ,angajatorul nu a facut acest lucru trebuie sa dovediti si sa actionati in judecata,martori,inscrisuri,copii,etc.Succes

Voteaza:   3 2 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 9.12.2015, 02:36

Buna ziua,

Termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani!!!

Conform art. 34(5) din Codul Muncii societatea este OBLIGATA sa elibereze adeverinte sau alte acte solicitate de catre angajat sau fost angajat. Problema este ca Nu este specificat nici un termen legal de raspuns.

Toate societatile, foste de stat au  o arhiva, dar de regula....sunt inchise undeva...documentele sunt prin saci ...etc.

DAR, datele din carnetul de munca au fost scanate de catre ITM si trimise catre Casele de pensii inainte de restituirea acetora din 2011.

Prin urmare va recomand urmatoarele:
- depuneti o cerere prin care solicitati eliberarea adeverintei de vechime, in 2 exemplare, unul ptr fiecare parte si sa aveti si numar de inregistrare de la ELCOMP SA. In acea cerere treceti caile de comunicare: sa va raspunda in scris, pe email, furnizati datele dvs: nr. telefon, adresa de email, adresa de corespondenta....
- sa mergeti pana la Casa de pensii din Localitatea/judetul la care apartineti.

si in cazul in care nu primiti nici un raspuns de la societate in 30 zile, mergeti la ITM cu copia cererii depuse si inregistrate si faceti o sesizare. ITM-ul este obligat sa va dea un raspuns oficial.

Mult succes

Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Marian Filip a raspuns pe 8.10.2016, 23:20

Raspunsul il gasiti la fortele de munca din zona dumneavoastra. Inclusiv raportarile referitoare la orice modificare de loc de munca.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Gabriel Klein Kiritescu a raspuns pe 15.06.2015, 12:40

Buna ziua,
Va veti adresa arhivelor locale cu o cerere in acest sens.
Va veti adresa si Registrului comertului local ca sa vedeti care este denumirea actuala, daca exista, a firmei ce i-a luat locul.
Daca nu aveti alti sorti atunci va veti adresa instantelor de judecata.
av. Gabriel Klein Kiritescu
0730165329

Sursa: http://www.avklein.bizoo.ro

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello