Intrebare rezolvata

avatar

Ce amenda pot lua daca un control ITM ma gaseste lucrand in concediul de crestere a copilului?

Buna ziua,
Daca sunt angajata unei firme (magazin) si sunt in concediu crestere copil ( 2 ani) , dar un control de la ITM ma gaseste vanzand in magazin (in perioada de cateva ore in care angajatul este plecat sa ia marfa), ce amenda risc eu sau administratorul? Multumesc. Mentionez ca nu primesc si indemnizatie de la stat si salariu, pur si simplu ajut la magazin 1 -2 ore/ cateva zile, fara a primi salariu.

A intrebat Angela R

Raspunsul ales

avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 3.06.2015, 08:05

Dumnevoastra nu primiti amenda. Primeste angajatorul. Dumneavoastra puteti fi obligata la rambursarea indemnizatiei primita de la stat. De asemenea, daca ati dat vreo declaratie pe proprie raspundere la completarea dosarului vi se poate face plangere penala pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Emil Sorescu a raspuns pe 3.06.2015, 13:18

1.Dvs veti concediul de crestere copil
2.Angajatorul va fi sanctionat ptr.munca la negru conform legii(codul Muncii)
primirea la muncă a până la 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1), cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată;

f) prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă, cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei;

Sursa: http://legeaz.net/legea-53-2003-codul-muncii/art-260

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 5.06.2015, 12:07

obtinerea uniu venit pe linga cel legal,de stat,va oblige la restituirea lui. Amenda o primeste cel ce stie ca nu aveti acte in regula,dreptul legal si totusi va ofera o retributive.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello