Intrebare rezolvata

avatar

Cum pot suspenda Pfa-ul pentru indemnizatie crestere copil?

As vrea sa stiu in ce conditii pot suspenda un pfa pt concediu crestere copil. as vrea sa stiu lege sau articole de lege daca exista. Abia luna trecuta mi s-a calculat venitul pe 2014 si estimativul pe anul acesta. aceste decizii de impunere se iau ca si datorii, si nu o sa mai pot suspenda pfa-ul?

A intrebat Seniorita Andreea

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 14.05.2015, 09:46

Fiscul v-a calculat venitul si tot el va poate spune conditiile de suspendare si anulare a datoriilor pe care le aveti pe 2015!Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 20.05.2015, 22:34

Buna ziua,

Buna ziua,
Pentru ca persoana fizica autorizata sa beneficieze de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, este necesar ca PFA sa realizeze venituri in aceasta calitate timp de 12 luni anterior nasterii copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

Drepturile reprezentand indemnizatiile pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 2 ani, se acorda pe baza de cerere potrivit modelului prevazut de anexa nr. 1 la HG 52/2010 actualizata

Actele doveditorare privind realizarea de venituri, in cazul persoanelor care desfasoara activitati independente sunt dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau, dupa caz, dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului, precum si copia deciziei de impunere, eliberata de autoritatile competente, in cazul persoanelor care realizeaza venituri din activitati independente.

Pfa-ul se suspenda de la ORC.

Mult succes
Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello