Intrebare rezolvata

avatar

Exista vreo posibilitate sa infiintez o firma pe perioada sezoniera?

Lucrez in domeniul constructiilor, instalator zidar si vreau sa ma legalizez cumva,dar nu lucrez decat 6 luni pe an. Ce fel de firma imi recomandati (  SRL.  ii. sau orice altceva sa nu platesc la stat in lunile in care nu lucrez. )

A intrebat Sima Sorin

Raspunsul ales

avatar

Activ Sorf Consulting a raspuns pe 9.05.2015, 14:45

Nu se poate infiinta firma sau PFA asa cum doriti dvs.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 10.05.2015, 13:49

o Firma este si ramine o activitate permananta,nu cind merge-ok,cind nu,o inchid !Desigur puteti lucra dstra cu contract determinat,dar nu uitati,platiti darile si restul catre stat tot timpul,ptr ca altfel nu sinteti asigurat,si doriti o continuitate la pensie,medical,etc.

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 9.05.2015, 11:16

Depinde si de amploarea lucrarilor pe care le gestionati si,desigur de numarul de muncitori pe care-i veti avea. In cazul in care lucrati singur un PFA au II este de preferat. Sigur in anumite conditii activitatea se poate suspenda dar este util ca dvs. sa va paltiti sumele necesare pt. CAS pentru a beneficia de pensie si asistenta medicala! la registrul comertului puteti afla amanuntele conform legii.Sucess!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 11.05.2015, 07:36

Ideal este sa fiti auorizat> PFA, II, IF. Toate au numai avantaje. Daca lucrati zezonier, constructii, incercati sa desfasurati inca o activitate din care sa puteti obtine venituri. Constructiile, santierul este pe o perioada scurta de timp, dar combinat cu tamplaria, un nou cod, puteti sa va mentineti activitatea, clientii si ... veniturile. Suspendarea se face cu ceva ...cheltuieli. Nu este indicat. In cazul ca sunteti din mediul RURAL cautati activitati pe care sa le desfasurati in sezonul rece. Va dorim succes.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Delia Goicov a raspuns pe 21.05.2015, 12:53

Buna ziua,

Trebuie sa tineti cont de urmatoarele:

1. La PFA aveti 4 date fixe de plata(indiferent daca prestati activitatea sau nu). Ce puteti face daca doriti PFA... in momentul in care Nu mai aveti lucrari mergeti la ORC si suspendati activitatea pe 6 luni, dupa care va reactivati. Dar...cum totul costa nu cred ca va este avantajos.
La PFA se face declaratia extimativa pt anul in curs si se achita in rate egale impozitul urmand ca anul urmator sau la suspendarea activitatii sa se faca regularizarea.

2. SRL.....platiti impozitul in momentul in care si facturati. In cazul dvs 2 trimestre o sa platiti impozit microintreprinderi si 2 trimestre nu. La SRL platiti exact cat declarati trimestrial.

Sunt mai multe aspecte de clarificat, ar fi bine de facut o mica analiza...cat preconizati ca o sa facturati/castigati, ce cheltuieli aveti......Nu se poate da un verdict asa....poate fi eronat.
Cautati un economist/expert contabil/consultant fiscal cu care sa sfatuiti si caruia sa-i dati anumite date ca sa va poata raspunda cat mai concret.

Iar la final decizia va apartine.
Mult succes

Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello