Intrebare rezolvata

avatar

Ce cod Caen imi trebuie pentru webdesign si optimizare seo site-uri web?

Buna ziua,

Saptamana aceasta merg sa infiintez PFA la ONRC Calarasi (care ar fi costul total) si as dori sa stiu mai exact urmatoarele detalii, PFA va factura doar in UE (Italia si o parte Bulgaria).

Activitatea va fi de realizare site-ur web si optimizare seo (in mare tot ce tine de aceasta latura caen, portal, administr. pag web etc).

As dori sa stiu care cod Caen ar fi indicat (se pot alege mai multe coduri caen?). Am inteles ca unele au impozit 3% altele 16% care ar fi acelea, si cum ar fi mai indicat platitor sau nu TVA, cu ce ma va afecta la viitoarele achiziti prin pfa acel tva.

Oare este mai convenabil SRL si in ce masura?

A intrebat Constantin Mirel

Raspunsul ales

avatar

Bucalae Ioan a raspuns pe 28.04.2015, 19:37

Cand deschideti  o afacere trebuie sa fiti mai documentat decat reiese din continutul intrebarii . P.F.A.-urile, Intreprinderile Individuale ( I.I.)-si Intreprinderile Familiare ( I.F.)  platesc impozit pe venit (venit net) si acesta este in toate cazurile 16% . La societatile comerciale (S.R.L., S.A., S.N.C.) se plateste impozit pe profit de 16 % iar S.R.L.  care se incadreaza in anumite conditii pot fi impozitate ca microintreprinderi cu 3 % din cifra de afaceri.
La Registru Comertului se platesc acele taxe tocmai pentru consultanta, asadar e de datoria lor sa ofere toate informatile necesare pentru infiintarea unei PFA sau societati comerciale.
In privinta ce e mai convenabil SRL sau PFA raspunsul conteaza de cum va iesi din parlament Codul Fiscal, daca acesta iese in forma propusa de guvern un P.F.A.  fata de SRL are doar dezavantaje, asa vrea domnul Ponta sa se razbune pe mici intreprinzatori......

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello