Intrebare rezolvata

avatar

Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct?

Mama mea s-a recasatorit, dupa care sa hotarat impreuna cu sotul ei, sa-mi faca act de vanzare cumparare cu usufruct. Sotul ei are 3 copii, casa de drept este a sotului mamei, dar locuiesc de 20 ani in aceasta casa. In acest timp au refacut-o. Actele mi le-au facut, am si platit in fata notarului, asa mi-a spus notarul, ca sa nu se strice actul. Intrebarea mea, este posibil sa fie atacat actul de copiii lui in caz ca mama decedeaza sau el poate sa se schimbe sau sa strice contractul?

A intrebat Anghel Nicu

Raspunsul ales

avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 22.04.2015, 02:30

Din cate inteleg, ati facut un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager. Adica dumneavoastra ati cumparat imobilul si v-ati luat obligatia sa permiteti mamei si sotului sa locuiasca acolo tot restul vietii lor. Succesorii ceilalti nu vor putea ataca cu succes acest contract. Daca era contract de intretinere, era altceva. Insa asa fiind situatia, puteti sta linistit.

Sursa: Av. Horea Bortan

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 22.04.2015, 11:47

Desigur, are posibilitatea legală de a ataca actul, întrucât accesul la justiţie nu poate fi îngrădit, însă problema care se pune este cu ce şanse de reuştă. Şi vă spun acest lucru, deoarece este foarte greu, dacă nu chiar imposibil să desfiinţeze un astfel de act în instanţă.
av. Maria Vizitiu.

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello