Intrebare rezolvata

avatar

Cat timp poate sa stea un salariat in concediu fara plata?

A intrebat Harald Marincas

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 17.04.2015, 10:23

Buna ziua,

conform Codului Muncii avem:
Art. 153
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Art. 154
(1) Salariaţii au dreptul să beneficieze, la cerere, de concedii pentru formare profesională.
(2) Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu sau fără plată.

Art. 155
(1) Concediile fără plată pentru formare profesională se acordă la solicitarea salariatului, pe perioada formării profesionale pe care salariatul o urmează din iniţiativa sa.
(2) Angajatorul poate respinge solicitarea salariatului numai dacă absenţa salariatului ar prejudicia grav desfăşurarea activităţii.

Art. 156
(1) Cererea de concediu fără plată pentru formare profesională trebuie să fie înaintată angajatorului cu cel puţin o lună înainte de efectuarea acestuia şi trebuie să precizeze data de începere a stagiului de formare profesională, domeniul şi durata acestuia, precum şi denumirea instituţiei de formare profesională.
(2) Efectuarea concediului fără plată pentru formare profesională se poate realiza şi fracţionat în cursul unui an calendaristic, pentru susţinerea examenelor de absolvire a unor forme de învăţământ sau pentru susţinerea examenelor de promovare în anul următor în cadrul instituţiilor de învăţământ superior, cu respectarea condiţiilor stabilite la alin. (1) .

Cu mult drag
Delia Goicov

Sursa: http://dgbusiness-job.ro/

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar


avatar

Müller Michael a raspuns pe 18.04.2015, 13:13

depinde de mai Multi factori,nu numai ce este trecut in contractul indiv. de munca ! Depinde de volumul de munca,contracte,probleme personale,etc. lucruri existente sau posibile in desfasurarea unui contract . Intelegerea dintre parti,angajator angajat face obiectul unor rezolvari amiabile si legale fiind de comun acord,deci favorabil ptr amindoua partile !Daca legea impune reguli,angajatorul poate accepta si i in masura sa prelungeasca sau sa acorde angajatului posibilitatea ceruta de acesta !Deci,cautati sprijinul angajatorului ! Succes

Voteaza:   2 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello