Intrebare rezolvata

avatar

Este legal ca un angajator sa schimbe fisa postului ori de cate ori vrea?

A intrebat Bocanete Georgeta

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 17.04.2015, 10:15

Buna ziua,

fisa postului este anexa si parte interganta a contractului de munca. Si orice schimbare din aceste documente trebuie sa prezinte vointa partilor, Nu se poate schimba unilateral.

Exceptie fac schimbarile legislative(alt cod COR de exemplu).

Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   5 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 17.04.2015, 07:52

Fisa postului este anexa la contractul de munca . La schimbarea acesteia ar trebui sa semnati un act aditional. Puteti fi de acord cu actul aditional care se refera la insusirea cuprinsului fisei de post sau nu, situatie in care se ajunge la intreruperea contractului de munca.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   5 1 Raporteaza abuz


avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 13.05.2015, 08:28

Orice modificare a contractului de munca trebuie sa intervina prin acordul ambelor parti si nu numai prin voina unilaterala a angajatorului, chiar daca prin contractul de munca se prevede o astfel de clauza.
Ca atare, fisa postului modificata trebuie sa aiba in spate un act aditional semnat de ambele parti, angajator si angajat. Altfel, este un abuz din partea angajatorului.

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Müller Michael a raspuns pe 18.04.2015, 13:17

desigur,angajatorul poate legal functie de Multi factori existenti in atributiile postului,sa scada sau sa adauge la acesta,dar numai cu informarea  celui implicat !Puteti accepta sau nu,puteti cere documentarea si legalitatea care a dus la aceste modificari ! Rezultatul poate fi unul dezavantajos ptr angajat,daca modificarile impun reguli noi, atributii si preferinte suplimentare de calificare si studii,pe care cel in cauza poate sau nu,stie sau nu sa le Duca la bun sfirsit ,in favoarea si avantajul angajatorului !Succes

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello