Intrebare rezolvata

avatar

Sunt PFA in domeniul constructii cu impunere la norma de venit. Ce obligatii contabile am?

Sunt PFA in domeniul constructii cu impunere la norma de venit, sunt obligat sa emit factura sau chitanta? Ce obligatii contabile am?

A intrebat Rusu Felicia

Raspunsul ales

avatar

Activ Sorf Consulting a raspuns pe 17.04.2015, 15:42

Norma de venit reprezintă, o sumă fixă stabilită anual de către direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale .PFA cu normă norma fixă de venit datorează impozit 16% (cota unică) din respectivă norma, indiferent de nivelul real al veniturilor realizate. De aceea ,contribuabilii nu au obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitate în partidă simplă pentru activitatea respectivă şi în consecinţă nu au obligaţia depunerii declaraţiei privind venitul realizat (200);
Norma de venit nu poate fi mai mică decât salariul de bază minim brut pe ţara garantat în plată, în vigoare la momentul stabilirii acesteia, înmulţit cu 12.
Normele de venit se cumulează pentru fiecare cod CAEN specificat în certificatul de înmatriculare al PFA, potrivit art. 49, alin. 5, din Codul Fiscal
Prin prin OUG 125/2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 938, din 30 decembrie 2011. contribuabilii impusi la norma de venit sunt obligati sa treaca la impozitarea in sistem real, daca in anul fiscal anterior au inregistrat un venit brut mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 100.000 euro.
2 Trebuie sa emiteti factura . Daca aveti incasari in numerar, emiteti si chitanta
Trebuie sa aveti
• Registrul unic de control si • Registrul inventar( pentru utilaje etc ) . Indiferent de forma de impunere,în sistem real sau norme de venit,trebuie condus (întocmit) obligatoriu Jurnalul de vanzări şi Jurnalul  de cumpărări, si pentru PFA neînregistrate ca platitori de tva cf titlul IV pct 62(1) din HG 44/2004 ptr. aprobarea Normelor Metodologice  de aplicare a Codului Fiscal,cu modificarile şi completarile ulterioare .

Sursa: http://floresor.blogspot.ro/2011/04/despre-pfa.html

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello