Intrebare rezolvata

avatar

Terenuri arabile in suprafata de 9 HA, in zona rurala. Ce proiect imi recomandati ?

Cea mai mare parcela e de 2,1 Ha , ma gandisem initial sa fac o ferma de porci si sa procur singur hrana pe celelalte terenuri... Finantarea pentru un astfel de proiect este foarte mare si nu am de unde sa dispun de atatia bani.

Dupa aia m-am gandit sa fac o sera mare si sa cultiv legume dar si aici costurile devin destul de mari, undeva la 100.000 euro. Fondurile se obtin destul de greu. Ce ma sfatuiti sa pun sa imi scot investitia in 2-3 ani si sa primesc fonduri relativ usor...? As avea posibilitatea sa il fac intravilan si sa construiesc ceva. Orice pentru a obtine fonduri, terenul sta degeaba. Am sunat la n firme si toti imi cereau 1000 euro pe nimic, nu imi garantau nimic.

A intrebat Razvan Cosma

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 14.04.2015, 10:03

1/ "orice pentru a obtine fonduri"  este situatia cea mai proasta pentru a va maximiza sansele de a obtine fonduri. Proiectul care are cele mai mari sanse de finantare este proiectul pe care solicitantul are de gand sa-l realizeze cu sau fara finantare nerambursabila.
2/ Sa va feriti de firma de consultanta care va da garantii in privinta obtinerii finantarii, deoarece in aceasta situatie cu siguranta doreste sa va pacaleasca; nu exista garantii; este o competitie in care fiecare isi face o strategie pentru a obtine un punctaj cat mai bun, dar nu poti avea siguranta 100% deoarece nu concurezi singur.
3/ 9 ha este o suprafata potrivita pentru legume in camp si, eventual, arbusti fructiferi;

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 16.04.2015, 13:13

Daca esti zona VEST iti stau la dispozitie in mod gratuit.
Pentru aceasta scrieti: cati ani aveti, de ce valoare dispuneti, cate persoane lucrati in gospodarie, aveti unelte, utilaje, aveti animale, ati mai lucrat cu PAMANTUL, ce calificare, studii aveti, care este orasul de care sunteti legat?
Cam ce am scris se numeste anamneza, apoi intra consultantul in joc. El cere bani deoarece nu munceste degeaba, trebuie si el sa traiasca. Eu ce promit si fac, si dau. Pe internet sunt fel de fel de povatuitori (unul din ei sunt si eu), dar trebuie ales cel ce este mai aproape din toate punctele de vedere. Pot spune ca cifra 9 este cea mai benefica, o AVERE. Depinde de dumneavoastra sa va puteti mari AVEREA. De putut, puteti, mai trebuie VOINTA si putina incredere in dumneavoastra. Va doresc succes si, daca raspundeti la intrebarile de mai sus va pot DA solutia pe care sa o urmati.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello