Intrebare rezolvata

avatar

Cum poti ca pilot de avion, cu serviciul in strainatate, sa-ti platesti singur taxa pentru pensie?

Sunt angajat in strainatate. Vreau sa-mi platesc singur (sau alte variante legale) taxa pentru pensie de stat, dar respectand regimul de munca in conditii special.

A intrebat Barzoi Adrian

Raspunsul ales

avatar

Edith M. - Asigurari - Asigurari - a raspuns pe 9.04.2015, 09:22

Buna ziua,
aveti posibilitatea sa incheiati pensia facultativa privata (pilonul III) si / sau asigurare de viata privata cu componenta de economisire (pentru pensie, etc.). Dar totul depinde de anumiti factori cum ar fi varsta, ocupatie, venit. Pentru mai multe detalii, imi puteti trimite un mesaj.

O zi excelenta!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 9.04.2015, 09:32

Buna ziua,
Aveti posibilitatea sa �ncheia?i un contract cu Casa de Pensii pe raza c?reia aveti domiciliu sau sa �ncheia?i o pensie facultativa.
Contractul cu casa de Pensii il puteți încheia pe minim pe economie sau o alta suna.dar sa țineți cont ca plătiți 26,5% din suma din contract.

Mult succes
Delia Goicov

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 18.04.2015, 23:42

TAXA pt. pensie?  Ce as face eu.
1. As munci ca pilot in continuare cat ma tin bracinarele si nu as da nici un leu sa - mi fie gestionat de unul de la Olt, Arges sau Dambovita.
2. Cu surplusul de bani, echivalent lei/an as investi in Romania prin cumparare de teren, garsoniera, etc., iar acestea le - as arenda, inchiria,
3. Cand ies la pensie, ca doar acolo in strainatate contribui cu ceva, vin in Romania sau stau in strainatate. La adanci batranete las mostenire celor care ma intretin.
4. ,,Cand ies la PENSIE", indiferent cat de mare sau mica va fi, merg pe meleagurile unde am cumparat un teren in Romania si ...... CUMPAR ALBINE. prin grija lor si munca mea imi asigur pensia (suplimentara, speciala). Nu mai cumpar zahar (otrava curata) folosind mierea naturala, nu mai cumpar vitamine la batranete ( am polen, pastura, propolis), nu mai fac injectii pentru artroza, poliartrita (am la indemana injectii cu ac natural, BIO, de albina).  Va doresc sa aveti zboruri linistite si precizia la aterizare precum o au aceste fiinte miraculoase, ALBINELE.

Sursa: Proprie

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Ovidiu Martin a raspuns pe 12.04.2015, 15:22

Eu personal daca as lucra in strainatate nu mi-as face nici o grija deoarece sistemul de pensii din strainatate nu e egal cu cel din tara noastra!Asadar daca lucrati pe un salariu mai mare si presuspun ca si taxele sunt platite la zi si absolut beneficiati de tot ce include asigurari de sanatate,pensie,ingrijire la domiciu(Germania).
Ca si solutie alternativa v-as putea si o varianta alternativa aceea de a depune cu erseverenta intr-un cont de-al dvs o anumita suma ,atata timp cat lucrati .
Mult succes.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 10.04.2015, 15:19

desigur aveti voie,privat la sal min. pe care l iau cei de la Casa ,in calcul ! Nu uitati,retroactiv nu se poate,puteti numai din data depunerii cererii ! Si inca ceva,daca sinteti angajat ,,afara,, printr un contract de munca obtinut personal,nu s Probleme,daca insa printr o Firma din tara ,atunci plata continua !Puteti face astfel de plati toata viata fara intrerupere,altfel la calcul ,cindva,vor lipsi tocmai aceste perioade! Succe si spor!

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello