Intrebare rezolvata

avatar

Ce fel de certificari sau omologari am nevoie pentru a produce utilaje de taiat marmura si granit ?

Momentan am produs si vandut un numar de 10 utilaje si nu mi s-a cerut nici un fel de omologare sau certificare ,dar nu stiu daca am sau nu nevoie de ele pentru a vinde astfel de utilaje

A intrebat Ardeleanu George

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 26.03.2015, 20:00

Problema este daca in producerea acestor masini folositi modele omologate in tara sau din strainatate.In acest caz despagubirile va pot ruina! Pentru a evita acest lucru puteti sa intrati pe site-ul OSIM in care veti gasi brevete care si-au epuizat durata de acoperire si le puteti copia pe acele fara nici un risc.Sigur ele nu vor fi cele mai moderne masini dar va protejeaza de riscul despagubirilor! O alta posibilitate ar fi sa va brevetati dvs. o masina moderna ,desigur daca aveti cel putin 3 elemente de noutate fata de masinile existente. Este dificil dar nu imposibil si depinde de cel care va face brevetul ,brevet pe care trebuie sa-l protejati cu o taxa anuala ,altfel va pierdeti dreptul de proprietate.Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello