Intrebare rezolvata

avatar

Care este legislatia privind reproducerile de parfumuri pentru un magazin de parfumuri?

Intentionez sa deschid un magazin (in sistem franciza) al unui brand francizat grec. Nu cunosc legislatia in vigoare referitoare la acest tip de magazine si ma intereseaza: Materia prima este adusa din Grecia (esentele plus alcoolul etilic). Presupun ca pentru alcool etilic, conform Directivei UE, nu voi plati accize (va fi folosit pentru produse care nu intra in consumul alimentar), dar nu cunosc nimic despre legislatia privind reproducerile de parfumuri. Imi poate spune cineva mai mult in acest domeniu?

A intrebat Syropoulos Athanasios

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 11.03.2015, 08:48

Mai intai trebuie sa va faceti o societate.Pentru asta trebuie sa mergeti la registrul comertului unde vi se dau toate datele gratis. Reproducerea unor parfumuri echivaleaza cu "copierea " unor esente ceea ce, ca ori ce copiere este interzisa fara cumpararea de licenta!exista insa posibilitatea ca sa va brevetati si dvs. anumite combinatii care ,desigur nu trebuie sa.."miroasa" ca cele ale altor firme.Brevetarea are doua etape si anume: una interna care va permite sa vindeti in tara si una europeana care va permite sa iesiti.Desigur se platesc niste taxe pentru fiecare etapa dar aceste amanute precum si modul de intocmire a documentatiei o aflati de la OSIM Bucuresti. Tastati pe net OSIM si puteti sa va puneti in legatura cu ei.Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello