Intrebare rezolvata

avatar

Pot vinde produse electronice (panouri solare) second hand fara garantie?

Buna ziua,

Am un PFA neplatitor de TVA, cod 4791. Se poate sa vand panouri solare in regim second hand fara garantie, doar cu factura? Vanzatorul meu din Germania specifica pe factura ca sunt second hand sau defecte si nu beneficiaza de garantie. As putea sa fac si eu acelasi lucru? Daca se poate si temeiul legal!

Va multumesc!

A intrebat Ionescu Mihai

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 6.03.2015, 23:29

Buna ziua,

Legea nr. 449/2003 actualizata in 2008 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, cu modificările și completările ulterioare, reglementează aspecte privind vânzarea produselor, inclusiv a celor executate la comandă și garanțiile asociate acestora, în vederea asigurării protecției consumatorilor. Legea se aplică și vânzării produselor folosite.

În cazul produselor folosite, consumatorul şi vânzătorul pot conveni reducerea termenului prevăzut la art. 16(de 2 ani), dar nu la mai puţin de un an de la data livrării produsului.

Mult succes

Cu drag
Delia Goicov

Sursa: http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legislatie/Lege%20nr.%20449%28r1%29%20d...

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 6.03.2015, 10:40

Cine credeti ca va cumpara o marfa,produs,etc. care nu stie daca este bun si miine functioneaza !?Tocmai,vinzatorul dstra a gasit un cumparator,ramine sa va descurcati la fel. Dar,facind specificarea va obliga sa nu returnati marfa ulterior,se asigura ca totul este si ramine legal. (ref la second fara garantie,este o minciuna,traiesc in Germania de ff Multi ani,legea obliga ,chiar si la second ,vinzatorul sa dea garantii reduse,6luni Pina chiar si 1 an .Daca este pers. fizica nu i obligat,atunci ce factura !? )Defectele pot Costa ptr remediere destul de mult,deci informarea este importanta ,nu faptul ca veti cumpara ,cu factura .Apropos,cu factura,neplatitor de tva. cum veti face achizitionarea !!??

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello