Intrebare rezolvata

avatar

Ce aprobari am nevoie pentru urmatoarea afacere?

Doresc sa pun muraturi acasa, in butoaie mari, sute sau mii de kg si apoi sa le vand en detail in piete si engros la restaurante si cantine.

Vreau sa functionez ca PFA ,  ce aprobari am nevoie pt a face asta acasa, ca home made, nu industrial ?

A intrebat Cotrau Claudiu

Raspunsul ales

avatar

Sebastien Laza a raspuns pe 25.02.2015, 12:19

Salutare,

Cand vorbim de sute, sau mii de kilograme, activitatea nu mai este doar "home made", insa din punct de vedere practic, acest detaliu este mai putin important!

Odata cu infiintarea PFA-ului, prin inregistrarea la Registrul Comertului, activitatea d-voastra capata un caracter comercial evidet.

De asemenea, de la Registrul Comertului trebuie sa obtineti Certificate Constatatoare emise conform legii 359/ 2004, atat pentru spatiul de productie, cat si pentru activitati desfasurate la terti.

Totodata spatiul de productie trebuie autorizat din punct de vedere Sanitar si Sanitar-Veterinar, iar, in functie de dimensiuni, ati putea avea nevoie si de autorizatii de la Pompieri si Mediu.

Daca spatiul de productie urmeaza a fi construit de la zero, trebuie sa mai luati in calcul si demersurile pentru obtinerea Certificatului de Urbanism, Proiectul de Arhitectura, Avizele prealabile, Autorizatia de Construire si investitia propriu-zisa.

Daca discutam de un spatiu existent, exista, de asemenea, posibilitatea ca autoritatile locale sa va impuna sa-i schimbati destinatia (daca destinatia actuala este aceea de locuinta, sau altceva)!..

In ce priveste licentele de fabricatie, acestea au fost inlocuite inca din 2007 (aderarea la UE) cu Ghidul de bune practici in alimentatie publica cunoscut sub acronimul HACCP.
Ministerul Agriculturii va poate ajuta in ceea ce priveste protecția indicațiilor geografice protejate și a denumirilor de origine ale produselor agricole și alimentare.

Va recomand un articol util activitatilor de alimentatie publica:
http://www.juristfirme.ro/blog/articol/9/Unitate-de-alimentatie-public...

Succes!

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 25.02.2015, 09:20

Aveti nevoie de avize/autorizatii astfel:
- autorizatie pe obiect de activitate de la ORC
- autorizatie de functionare de la Pimarie
- Aviz DSVSA ( Directia sanitar veterinara si pentru siguranta alimentelor)
- Aviz Directia Sanatate Publica
- Licenta de fabricatie

Este o idee buna, merita sa o puneti in practica; perseverati !

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   5 0 Raporteaza abuz


avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 25.02.2015, 09:29

Puteti primi toate informatiile legale la momentul actual,in mod gratuit, de la Registrul comertului,pe care nici nu-l puteti ocoli!Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   4 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello