Intrebare rezolvata

avatar

Este OBLIGATORIU sa fiu platitor de TVA daca vreau sa fac transport intern?

Am o duba de 3,5 tone si vreau sa transport marfa deocamdata intern, insa firma SRL mai face si comert, este trecut in statut si TRANSPORT RUTIER DE MARFURI, dar nu pot pe un singur domeniu sa il fac platitor de tva, ci tot statutul SRL-ului. Deci pot de inceput sa merg ca neplatitor de tva o luna, doua?

As dori raspunsuri concrete , ca din genul ,,in principiu nu, sau ,,in principiu da ,, am primit de mi-am facut o varza idee..

Multumesc.

A intrebat Andrei Dumitrache

Raspunsul ales

avatar

Anca Avadanei a raspuns pe 27.02.2015, 18:33

Da. Puteti merge ca neplatitor de TVA. Sunteti obligat sa va treceti ca platitor de TVA doar daca depasiti plafonul de 220000 lei.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 22.02.2015, 10:44

Bună ziua!
- Prin OpANAF nr. 17/2015, organul fiscal adoptă criteriile pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA aplicabile de la data de 1 februarie 2015. Așadar, avem două situații:
1. înregistrarea în scopuri de TVA de la înmatricularea persoanei juridice la Registrul
comerțului, când se estimează depășirea plafonului de scutire de 220.000 lei, conform art.
153 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal. În acest caz, aceasta se face în aceeași zi cu depunerea documentației la Registrul comerțului să se depună și la organul fiscal cererea de înregistrare în scopuri de TVA formular 098.
2. Înregistrarea în scopuri de TVA prin opțiune ulterior înmatriculării societății, chiar dacă nu se atinge plafonul ce obligă la înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153 alin.
(1) lit. c) din Codul fiscal. Ulterior înmatriculării la Registrul comerțului, o societate ce
desfășoară activități economice și nu este înregistrată în scopuri de TVA are dreptul să
solicite înregistrarea în scopuri de TVA prin opțiune chiar dacă nu atinge plafonul ce obligă la înregistrarea în scopuri de TVA. În acest sens, când dorește să se înregistreze în scopuri de TVA, va depune la organul fiscal competent declarația de mențiuni formular 010.

Să concluzionăm: Dacă firma nu a atins pragul de 220.000 lei cifră de afaceri, poate funcționa fără a se înregistra în scopuri de TVA(adică poate funcționa fără a fi plătitor de TVA). În momentul când estimează că atinge acest plafon, are obligația de a se înregistra în scopuri de TVA.
De asemeni, se poate înregistra în scopuri de TVA și opțional, chiar dacă firma nu a atins acest prag de 220.000 lei.
Dumneavoastră puteți funcționa ca neplătitor de TVA până se atinge acel plafon.
Succese!

Sursa: http://duplicomgrup.bizoo.ro

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

Delia Goicov a raspuns pe 22.02.2015, 13:33

Buna ziua,

adaug/completez doar la ce a scris colegul, consultati-va contabilul/economistul....... si/sau cititi TITLUL VI Taxa pe valoarea adăugată
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Legislatie_R/Cod_fiscal_norme_201...

Dar tineti cont ca daca va hotarati sa faceti si transport international trebuie sa va inregistrati ca si platitor de TVA(doar pe acel segment de activitate sau pe tot SRL) si sa va inregistrati in ROI.

Mult succes.
Cu drag
Delia Goicov

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello