Intrebare rezolvata

avatar

As dori sa plantez paulownia, ce parere aveti? 

Am 35 ani si am niste teren arabil in judetul Tulcea. As dori sa plantez copaci paulownia. Unde pot gasi furnizor de plante? As dori niste pareri, ce si cum sa fac. Astept parei negative si pozitive.

Va multumesc.

A intrebat Dumytre Tudor

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 20.02.2015, 16:06

Afacerea cu paulownia este buna pentru cei care vand material de plantat si iluzii.
Pentru cei care infiinteaza plantatii ... ramane de vazut.
Specia nu se regaseste intre cele finantabile din fonduri europene ( chiar daca vanzatorii de material de plantat afirma ca da)
Piata de desfacere pentru aceasta specie nu este formata in RO
Sunt foarte multe varietati de specii si e dificil sa aveti garantii privind acea specie care ar fi potrivita pentru conditiile pedoclimatice din Tulcea.
Intensitatea de crestere care este prezentata in pliantele publicitare s-ar putea atinge doar in cele mai bune conditii privind fertilitatea solului, umiditatea solului si cea atmosferica, respectarea tehnologiei de la plantat pana la lucrarile de ingrijire.
Personal sunt sceptic. M-as gandi mai curand la nuci sau la arbusti fructiferi ( coacaz, zmeur, etc)

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Şerban Constantin a raspuns pe 24.02.2015, 08:57

Pentru a avea eficiență vă trebuie o suprafaîă suficient de mare și puieți de calitate (având în vedere numătul mare de varietăți aflate în cultură). Cea mai bună varietate pentru jud. Tulcea este varietatea roz, cu creștere rapidă și rezistență la intemperii (nu i se usucă vârful la caniculă) De aceea vă trebuie puieți selecționați sau clone din aceștia. In țară nu avem producători autorizați în acest sens. Au doar bulgarii însă prețul este exorbitatnt. Dacă doriți să vă obțin 3-4 mii de plantule anunțați-mă. Obținerea de butași este grea, nimeni nu vrea să-și ciopârțescă arborii pentru butași ca să-i devii concurent. Vă informez că lemnul de Paulownia este prețios (nu are fibră) și este căutat de marile firme constructoare de avioane mici (se mai numește și aluminiu aviatic) Nu încercați să obțineți Paulownia din semințe pentru că nu aveți condițiile necesare. Aștept semnalul d-vs!
Cu stimă,
Dr. SC

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello