Intrebare rezolvata

avatar

Credeti ca as putea ca sa facturez aceasta activitate pe care o face SRL-ul pentru asociatie?

Buna ziua

Am nevoie de ajutorul dvs referitor la o problema cu care ma confrunt.

Personal conduc un ong social/umanitar.

La acest ong sunt presedinte. Ca asociatia sa functioneze sa nu depinda de donatii, i-am deschis o activitate economica de  vanzari online, un magazin online. Deci vindem anumite produse, obtinem venituri, si directionam profitul net catre actiunile in care suntem implicati sociale / umanitare. Activitatea economica a asociatiei are 2 angajati + eu ca manager de proiecte.

Pentru ca magazinul online sa functioneze, sa vanda, sa aiba clineti, eu ma ocup benevol de marketing, comunicate de presa, SEO la site, publicare de rapoarte, articole de promovare, etc.

90% din succesul vanzarilor online sta in SEO.

Daca as plati o firma sa faca SEO ne costa cel putin 350 euro+TVA / luna. Fara sa mai pun in calcul conceperea de articole de promovare, marketing, studiul pietei, al concurentei, comunicate de presa, etc, etc, care ar costa alti si alti bani.

Eu personal, am un SRL care care are ca obiect de activitate exact lucrurile de mai sus: SEO, marketing, managementul vanzarilor online, crearea de articole de presa, si tot ce tine de domeniul de marketing si vanzari online.Noi lucram pt diverse firme si magazine online din Romania.

Munca benevola la magazinul online al asociatiei daca o fac eu sau un angajat al SRL-ului, ne rapeste intre 4-6 ore pe zi+ monitorizare, concepere, proiectare, etc. Deci practic anulez un angajat de la firma mea (SRL) ca sa faca munca pt asociatia pe care o conduc, dar fara ca asociatia sa plateasca ci plateste SRL-ul.

INTREBARE

Credeti ca as putea ca sa facturez aceasta activitate pe care o face SRL-ul pentru asociatie?

Adica asociatia sa imi plateasca de ex 300 de euro+ TVA factura lunara pt ceea ce fac?! (banii nu ii da din donatii ci din activitatile ei economice), iar firma chiar se ocupa de treaba asta.

Nu cumva exista un conflict de interese aici in care eu ma aflu?

Adica eu, PRESEDINTE ASOCIATIE, decid ca FIRMA X SRL sa imi presteze servicii SEO  la care TOT EU SUNT ADMINISTRATORUNIC. Este lucrul acesta un coflict de interese?
Exista vreo lege care sa reglementeze aceste aspecte private?

Va multumesc pt ajutor

A intrebat Negoiescu Samuel

Raspunsul ales

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 22.02.2015, 11:01

Bună ziua!
Nu există conflict de interese, fiind operatori privați amândoi, doar să aveți girul celorlalți membri ai asociației. Este logic că cineva trebuie să muncească în asociației și că asociația trebuie să și plătească cuiva. Sunt într-o situație aproape identică. Facturez de doi ani. E verificată operațiunea. Mult succes în ambele activități!

Sursa: http://duplicomgrup.bizoo.ro

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello