Intrebare rezolvata

avatar

Stiti ceva despre masura 312 din anul 2015?

Buna ziua, doresc sa ma informez daca se stie ceva concret despre deschiderea sesiunii in anul 2015 pentru ce a fost masura 312.

Multumesc.

A intrebat Octavian Morgovan

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 2.02.2015, 18:31

Masura 312 din PNDR 2007-2013 va fi impartita in 2/doua sub-masuri in cadrul PNDR 2014-2020 , una din acestea adresandu-se start-up-urilor, conform Fisei tehnice publicata la aceasta data.
Finantarea start-up -uirilor in domenii NON-agricole se va face prin sub-măsura 6.2. „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale”. Sprijinul va fi acordat sub formă de sumă forfetară pentru înființarea de activități non-agricole în mediul rural pe baza unui plan de afaceri. Implementarea planului de afaceri trebuie să înceapă în termen de nouă luni de la data deciziei de acordare a sprijinului.
Sprijinul financiar prevăzut pentru această sub-măsură se acordă pentru :
• fermieri sau membrii unei gospodarii agricole care își diversifică activitatea prin înființarea unei activități non-agricole pentru prima dată;
• micro-întreprinderi și întreprinderi mici nou înființate.
Condiții de eligibilitate:
• Solicitantul trebuie să prezinte un plan de afaceri care să conțină cel puțin elementele obligatorii prevăzute de regulamentele de dezvoltare rurală;
• Solicitantul trebuie să se încadreze în categoria beneficiarilor eligibili;
• Solicitantul se anagajează să înceapă implementarea planului de afaceri în termen de cel mult nouă luni de la data deciziei de acordare a ajutorului;
• Investiția trebuie să se încadreze în cel puțin unul din tipurile de activități sprijinite prin sub-măsură;
• Sediul social și punctul/punctele de lucru trebuie să fie situate în spațiul rural;
• Activitatea va fi desfășurată în spațiul rural și cel puțin 80% din noii angajați trebuie să aibă domiciliul stabil în spațiul rural;
• Solicitantul demonstrează, înaintea celei de-a doua tranșe de plată, desfășurarea de activități comerciale prin producție comercializată sau activități prestate, în procent de minim 30% din valoarea primei tranșe de plată.
Cuantumul minim al sprijinului este de 10.000 Euro.
Cuantumul maxim al sprijinului este de:
- 70.000 Euro/proiect în cazul activităților productive, servicii medicale, sanitar-veterinare, servicii agroturistice de cazare, servicii turistice de agrement și alimentație publice;
- 50.000 Euro/proiect în cazul altor activități.
Sprijinul pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale va fi acordat sub formă de primă în două tranşe astfel:
- 70% din cuantumul maxim al sprijinului la primirea deciziei de finanțare;
- 30% din cuantumul maxim al sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare.
Acordarea celei de-a doua tranșe este condiționată de implementarea obiectivelor stabilite prin Planul de Afaceri.
În cazul nerespectării planului de afaceri, se recuperează prima tranșă, proporțional în raport cu obiectivele realizate.

In cazul in care solicitantul este microintreprindere cu istoric ( cu activitate, cel putin un bilant depus pentru un an integral), atunci finantarea poate fi de maximum 200.000 Euro si se face pe principiul rambursarii cheltuielilor eligibile legal angajate.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Crihan Judit a raspuns pe 2.02.2015, 09:06

Buna ziua,

Masura 312 nu va mai exista sub forma pe care o stiti, ea va fi probabil impartita in doua masuri (6.2, 6.4). Inca nu se stie exact ce va fi in ghidurile finale, dar o varianta informativa deja a fost publicat in legatura cu aceste doua masuri anul trecut.
daca aveti nevoie de ajutor, sprijin, vizitati site-ul www.cepu.ro sau ne puteti scrie si pe adresa cepusales@cepu.ro .

Mult succes!

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello