Intrebare rezolvata

avatar

As dori sa aflu daca prin programul proiectelor europene as putea fi finantat?

As dori sa construiesc o minihidrocentrala. As dori sa aflu daca prin programul proiectelor europene as putea fi finantat. Precizez ca locuiesc intr-o zona deluroasa si am raul Dambovita in spatele casei la circa 250-300 m.

A intrebat Blidarescu Raul

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 31.01.2015, 15:25

Da, ar putea fi posibil prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 (Granturile Norvegiene), respectiv Programul „Inovare Verde in Industria din Romania”.
Scopul programului este cresterea competitivitatii intreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovarea si dezvoltarea spiritului antreprenorial verde.

Programul „Inovare Verde in Industria din Romania” este o arie a Programului Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014 (Granturile Norvegiene), care isi propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European (SEE) si la consolidarea relatiilor bilaterale dintre Norvegia si Romania.

Beneficiari eligibili:

a) Solicitanti eligibili in cadrul Schemei de Proiecte Individuale:

Intreprinderile private, constituite ca persoane juridice in Romania, care functioneaza in conformitate cu legislatia romana in vigoare privind societatile comerciale, respectiv: Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare sau Legea 346/2004 privind infiintarea stimularea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.

b) Solicitanti eligibili in cadrul Schemei de Granturi mici:

Microintreprinderi si intreprinderi mici, legal constituite in Romania, care functioneaza in conformitate cu legislatia romana in vigoare privind societatile comerciale, respectiv: Legea 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii 346/2004 privind infiintarea stimularea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare.

c) Parteneri eligibili:

Partenerii norvegieni eligibili trebuie sa fie persoane juridice care sunt stabilite in conformitate cu legislatia norvegiana relevanta. In functie de obiectivul proiectului si de activitatile proiectului, partenerii norvegieni ar putea fi: intreprinderi private, entitati publice, institutii de invatamant superior, organizatii de cercetare sau organizatii non-profit si non-guvernamentale.

Un proiect dezvoltat in parteneriat cu un partener eligibil din tara donatoare este puternic incurajat si prioritizat in timpul procesului de evaluare. Acest lucru se aplica ambelor scheme – Schema de Proiecte Individuale si Schema de Proiecte Mici.

Activitati eligibile schema de Proiecte Individuale si Schema de Granturi Mici:

Implementarea si investitia in tehnologii inovatoare prietenoase cu mediul;
Dezvoltarea de produse si servicii ecologice;
Eficienta materialelor si gestionarea deseurilor;
Dezvoltarea si implementarea de procese de management si de productie “mai ecologice”.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello