Intrebare rezolvata

avatar

Pot obtine o finantare nerambursabila pentru o spalatorie de haine intrun oras mic?

Vreau sa deschid o spalatorie de haine, covoare si altele, dar sa obtin o finantare nerambursabila, care ar fi pasii?

A intrebat Ciocan Andeea

Raspunsul ales

avatar

Constantin Grigoras a raspuns pe 31.01.2015, 14:45

Ca domeniu este posibil; un astfel de proiect, pentru o microintreprindere, ar putea fi finantat din POR ( REGIO 2014-2020).
Pasii:
- mai intai ar trebui sa va faceti un mic studiu de piata si un plan de afaceri ca sa evaluati viabilitatea afacerii si pentru a va clarifica elementele de planificare strategica, dimensionarea investitiei,  astfel incat sa stiti de unde plecati, unde doriti sa ajungeti si ce trebuie sa faceti pentru realizarea obiectivelor.
- urmariti calendarul POR pentru a putea fructifica ferestrele de oportunitate privind accesarea fondurilor nerambursabile; familiarizati-va cu modul in care functioneaza un contract de finantare din fonduri europene studiind ghidul solicitantului de tip microintreprindere (din POR / REGIO 2007-2013)
- ganditi cu maxima atentie fluxul de numerar al proiectului pe perioada de implementare ( finantarile sunt, in principal,  in regim de rambursare)
- culegeti cat mai multe informatii din interiorul unei astfel de afaceri ( ideal ar fi sa lucrati o perioada intr-o firma cu acest obiect de activitate)

In cazul in care bugetul total al proiectului se incadreaza in limitele a 20-40 mii euro, atunci puteti avea in vedere si o finantare din fondurile multianuale de la bugetul de stat ( a se vedea programul "START"). In cadrul acestui program suma maxima ce poate fi solicitata, nu poate depasi 94.500 lei, reprezentand maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile. Diferenta de 10%, reprezinta contributia solicitantului. TVA-ul nu este considerat o cheltuiala eligibila, acesta fiind suportat in totalitate de catre solicitant.

Realizarea investitiilor se realizeaza in cel mult 60 de zile lucratoare la semnarea contractului de finantare si se pot depune cel mult doua cereri de plata (prima cerere, trebuie sa reprezinte minimum 50% din valoarea totala solicitata). Data estimata de lansare: MARTIE 2015. Daca doriti Ghidul pentru acest program, ma puteti contacta pe e-mail.

Sursa: Constant Grigoras, CISA Consulting, 0744870210 ; constantgrig (a) gmail.com

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Crihan Judit a raspuns pe 2.02.2015, 09:13

Buna ziua,

In principiu se poate, dar sunt unele conditii de indeplinit.Puteti si cu firma nou infiintata in programul national START sau si cu o firma deja existenta cu minim un an vechime in cadrul programului cu finantare europena POR. Daca aveti nevoie de ajutor , vizitati-ne pe site-ul www.cepu.ro sau ne puteti scrie si pe adresa cepusales@cepu.ro .

Mult succes!

Voteaza:   0 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello