Intrebare rezolvata

avatar

Ce autorizatii sunt necesare pentru deschiderea unui salon de tatuaje, ca PFA?

Ce autorizatii sunt necesare pentru deschiderea unui salon de tatuaje, ca PFA?

A intrebat Boboc Letitia

Raspunsul ales

avatar

Sebastien Laza a raspuns pe 30.01.2015, 11:51

Salutare,

Raspunsul anterior este corect, dar face referire doar la infiintarea unui PFA la Registrul Comertului, in vederea desfasurarii acestui tip de activitati!

Pentru functionarea prorpriu-zisa trebuie sa mai aveti in vedere faptul, ca veti fi vizitat(a) de organele de control ale Directie de Sanatate Publica.
Pentru a trece cu bine de acest control, trebuie sa amenajati si sa utilati corect spatiul de lucru si sa pregatiti un dosar de control.

De asemenea, in functie de localitatea, sau sectorul in care veti functiona, ar putea fi necesara o autorizatie de functionare emisa de primaria locala.

In functie de nivelul de pretentii al salonului, ar mai putea fi necesare si alte avize sau autorizatii.

Aceeasi legislatie reglementeaza activitatea saloanelor de coafura, frizerie, cosmetica, masaj, tatuaje, etc. Gasiti mai multe detalii aici:
http://www.juristfirme.ro/41/Coafor--Intretinere-corporala.html

Succes!

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

George Avramescu a raspuns pe 30.01.2015, 08:43

Buna ziua,

Actenele neceesare pentru deschidere PFA:
1. dovada verificarii disponibilitatii si rezervarii firmei - original;
2. carte de identitate sau pasaport - copie;
3. documente care atesta drepturile de folosinta asupra sediului profesional/punctelor de lucru - copie legalizata;
4. daca este cazul, avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original);
5. specimenul de semnatura al persoanei fizice autorizate - original;
dupa caz: - precizare din care sa rezulte ca titularul dreptului de proprietate intelege sa afecteze folosinta spatiului in vederea stabilirii sediului profesional al persoanei fizice autorizate (declaratie, etc.); - documentele doveditoare pentru patrimoniul de afectatiune (declaratie pe proprie raspundere).
De aseemenea va precizez ca persoanele care doresc sa inregistreze o persoana fizica trebuie sa demonstreze, cu documente relevante, calificarea pe care o au in domeniul in care urmeaza sa desfasoare activitati. Astfel, pe langa documentele enumerate mai sus, sunt necesare fotocopii ale certificatelor care atesta pregatirea sau experienta profesionala.

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello