Intrebare rezolvata

avatar

Ce acte/autorizatii sunt necesare pentru realizarea si ambalarea unui produs pe baza de miere?

Doresc sa infiintez o firma care sa realizeze un produs alimentar pe baza de miere, alaturi de cateva alte ingrediente. Precizez ca atat mierea, cat si celelalte ingredient, vor fi cumparate si nu productie proprie.

As vrea sa aflu urmatoarele:
1. ce acte si autorizatii am nevoie pentru productie si ambalare, tinand cont ca este vorba de un produs alimentar
2. ce acte trebuie sa solicit de la producatorii ingredientelor pe care le voi folosi, pentru a dovedi ca am folosit numai ingrediente bio/eco
3. ce acte si autorizatii am nevoie pentru export intracomunitar/extracomunitar
4. daca am posibilitatea sa inchiriez bucataria unui restaurant functional, pentru o perioada limitata de timp, avand in vedere ca produsele vor fi realizate doar la comanda si nu am nevoie de spatiul de productie permanent, mai este nevoie de obtinerea aprobarilor pentru spatiu?

Multumesc anticipat tuturor celor care, isi vor sacrifica timpul, pentru a ma ajuta cu raspunsuri la aceste intrebari.

A intrebat Ioan Mihai

Raspunsul ales

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 30.01.2015, 14:14

La registrul comertului aflati toate informatiile necesare,inclusiv care sunt autorizatiile de care aveti nevoie. Pentru produsele pe care le cumparati cel mai bine ar fi daca ati avea un certificat de calitate.Pentru export trebuie mai intai sa aveti un client cu care faceti un contract.Alte autorizatii nu va trebuiesc.Sigur ca se platesc taxele catre stat. Daca sunteti proprietarul bucatariei o puteti inchiria oricui cu conditia sa nu va suprapuneti peste activitatea chiriasului care ar putea avea substante care nu sunt alimentare si pot fi toxice.Evident se va face un contract de inchiriere,legal.

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 3 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello