Intrebare rezolvata

avatar

Ce-i mai profitabil de pus in 4 solarii?

Am 4 solarii de 200mp fiecare, sa pun in toate 4 rosii sa le dau la en gros sau sa pun rosii,ardei vinete sa fac un cos de legume sau sa le dau eu in piata?

Va multumesc de ajutor!

A intrebat Pantoc Elena

Raspunsul ales

avatar

Alexandru Duta a raspuns pe 27.01.2015, 08:35

Incercati sa puneti o diversitate mai mare de legume pentru un succes mai mare,si incercati sa gasiti samanta romaneasca de legume care nu se compara la gust cu nici un alt soi de import
cine va cumpara legume de la dvs. sigur se va intoarce.

Voteaza:   3 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 28.01.2015, 11:34

Expeirienta arata ca ,anii in care toate tipurile de legume se dezvolta bine sunt rari si in consecinta cultivarea unei diversitati de legume este f. recomandata. In afara de asta, se pot alege legume care se pot cultiva in mod succesiv,in cursul aceluiasi an, ceea ce mareste productivitatea si ,un consecinta ,si veniturile. Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Dumitru Istratie a raspuns pe 12.02.2015, 22:05

Sunteti un fermier bogat, bine inspirat si, mai cereti si sfaturi, consultatii agricole. mergand pe principiu ca atat cat traiesti si muncesti ai de invatat, se merita, cred, sa ma implic cu un sfat> Legumicultura ofera la un leu investit cel putun 10 - 15 lei(cifrele sunt aleatorii).
1.Daca aveti o microsera de obtinere a rasadurilor sunteti deja cu un pas inainte pe drumul cel bun.
2. Pentru a da lovitura suprema, iata o schema ce va da rezultate f. frumoase.
a) Plantati in toate solariile existente (4) ROSI, Prima cultura in spatii protejate,
b) Pregatiti si plantati ca a doua cultura CASTRAVETI pentru perioada de toamna.
Nu vindeti la engro din mai multe motive. Ganditi ca si la anul mai trebuie sa munciti si sa vindeti. De ce bisnitarul sa spuna ca sunt rosiile sale si plus valoarea sa - i revina fara a avea merite? Va pierdeti niste clienti fideli.
Procesati rosiile- sotia este cea care sa - si manifeste maestria. Procesati o parte din productia de castraveti. In toamna la taraba vindeti suc de rosii, rosi in bulion, rosi cu ardei, telina si (miere), castraveciori la borcan murati.  Incercati sa folositi numai compost, gunoi fermentat din care sa nu lipseasca gunoiul de pasare. ganditiva ca la cei ce vindeti trebuie sa mai manance si peste ani multi fara a fi ,,oameni bogati in dializa" din cauza NO2 sau N03.
Cu banii obtinuti la anul mai faceti un solar de 200 mp, fiind folosit ca solar saritor, adica  semnat cu plante antinematode (facelia), ingrasamant verde soia, mazare sau ....fasole, etc.
Declarati la APIA suprafata de solarii pentru a primi si de acolo cca 6000euro/ha.
Daca ideile noastre v - au trezit interes multumiti celui de sus ca va regasiti printre cei ce stiu sa - si valorifice munca si invatatura.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello