Intrebare rezolvata

avatar

Ce norme de igiena trebuie sa respect pentru o covrigarie?

Am gasit un spatiu si nu stiu cum trebuie amenajat, ma refer ca cei de la dsp cer anumite norme, ca personalul sa intre pe o usa, sa se igienizeze, sa se schimbe si apoi sa intre in zona de productie.

M-ar interesa ca sa stiu cum trebuie sa impart spatiul. Daca trebuie pusa gresie, fainta obligatoriu.

A intrebat Alexandru Mihalcioiu

Raspunsul ales

avatar

Sebastien Laza a raspuns pe 16.01.2015, 11:59

Salutari,

O parte din raspuns este chiar in intrebarea d-voastra. Ati formular corect o parte din pretentiile DSV/ DSP.

Legat de compartimentarea propriu-zisa:
Din 2007, de cand a aderat Romania la UE, a aparut conceptul de vestiar-filtru, adica personalul sa intre pe o parte, sa se schimbe din hainele de strada in hainele de lucru, sa depoziteze hainele de strada intr-un dulap/ incinta separata de dulapul/ incinta in care sunt depozitate hainele de lucru, sa se spele si sa intre in zona de lucru.
Insa, fiind vorba de o convrigarie, nivelul de exigenta nu este atat de ridicat, ca la un restaurant, catering, ori cofetarie.

Zona de receptie a materiei prime trebuie sa aiba in vedere niste operatiuni preliminare, cum ar fi o chiuveta de spalat legume/ fructe si oua (insa nu stiu cat de mult folositi aceste ingrediente la o covrigarie).

Trebuie sa existe o cale de acces directa intre zona de receptie - depozitare, precum si din depozitare in productie.

Finisajele trebuie sa fie usor lavabile. Faianta nu este varianta cea mai buna, mai ales daca este montata cu rosturi, dar daca este montata corect este acceptata de DSV/ DSP.

Insa acestea sunt generalitati. Ca de obicei, eventualele dificultati vor sta in detalii.

Pentru mai multe informatii, sau consultanta specializata va recomand :
http://www.juristfirme.ro/38/Catering.html
sau
http://www.juristfirme.ro/112/Cofetarie---Patiserie.html

Numai bine !

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Müller Michael a raspuns pe 16.01.2015, 10:13

intra pe usa,se schimba ,se igenizeaza si apoi productia! Trebuie tinut cont si separat avut in vedere depozitarea materialelor,Este una din conditiile de igena,faianta se curata usor,se mentine intretinuta si nu permite pe suprafata ei depozitare ,lipire de igrediente,etc.Din spatiul de depozitare materiale,si ingrediente,va luati functie de reteta si necesar-cantitate productie zilnica,cit este nevoie.Desigur veti avea in vederea munca si productia sa respecte cele obligatorii ,utilizarea de materiale de curatit,dezinfectat ,etc. numai cele ce nu pun in pericol viata sau sanatatea celor ce le folosesc sau produsele !Nu exista materie prima sau produse impreuna cu acestea sau in prezenta lor nu are loc productia !Echipamentul de lucru,incluziv boneta ptr a feri coca sau alte operatii necesare sa intre in contact cu par,sau altele ce nu tin de igena !Toate trebuiesc sa fie prezente si respectate, Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello