Intrebare rezolvata

avatar

Care sunt pasii pentru deschiderea unui magazin de sanitare?

Salutare,

Sunt la inceput de drum si as as dori sa aflu cateva detalii privind deschiderea unui magazin de sanitare(robineti,suruburi,baterii chiuveta etc.cam tot ce ii trebuie unei persoane pentru renovarea unei locuinte).
Precizez ca bugetul pt demararea afacerii este de 15000E
Nu am experienta in infiintarea unei firme sau a o manageria,in schimb tatal meu se pricepe la instalatii sanitare,electrice..
Am nevoie sa stiu care ar fi primii pasi (si ordinea acestora) care trebuiesc facuti pentru a demara o astfel de afacere avand in vedere ca nu am nici spatiu momentan(ma gandesc sa inchiriez).
Ca si pozitioonare a magazinului ma gandeam ca ar fi propice 2 zone in Bucuresti:
1.Intr-un cartier subdedzvoltat gen Rahova,ferentari.(ma gandesc ca acei oameni reprezinta un potential bun pentru mine).
2.Aproape de casa(sector 3 Titan)undeva inconjurat de blocuri fara concurenta in apropiere(nu mai vorbesc de vre-un colos gen Prectiker,Hornbach..)
Este suficient bugetul care i-l am?
Ce acte,avize,autorizatii imi trebuiesc?
Ce fel de firma imi recomandati?
Unde pot gasi o lista cu furnizori?
Trebuie sa justific cuiva bugetul de 15000E?


Va multumesc,

Cosmin.

A intrebat Cosmin Bidilici

Raspunsul ales

avatar

Delia Goicov a raspuns pe 7.01.2015, 16:06

Buna ziua,

Forma de organizare: preferabil SRL , eu aici va sfatuiesc sa oferiti si servicii de reparatii, lucrari specifice, sa nu va limitati doar la vanzarea articlolelor. Pentru inceput chiar daca mergeti pe colaborare cu alta firma contra unui comision in obtinerea de lucrari.

Dupa obtinerea actelor la Registrul Comertului, solicitati autorizatie de functionare, orarul de functionare si eventual autorizatia de publicitate(afis, bener...) la Primaria de care apartineti.

Mai trebuieL: Contabil, casa de marcat si stocul de marfa.
Furnizori...gasiti suficienti, nu cred ca cineva va poate da o lista intreaga fiindca trebuie avuta in vedere in primul rand carei categorii va adresati..(parerea mea este sa cautati in primul rand calitate dar sa aveti si "ieftin")

Daca va implicati direct, pentru inceput ajung acei 15.000 de EURO

Se face un contract de imprumut, ca si creditare firma . Cand firma va avea bani lichizi, o sa va puteti recupera banii imprumutati.

Dar ca si pasi:
1.gasirea unui Contabil/Economist/Expert contabil, care va poate consulta/indruma de la inceput si care de regula se ocupa si de infiintarea societatii

2. Infiintarea societatii, cu tot ce presupune(denumire societate,contract de comodat, inchiriere pentru spatiu, capital social, acte ORC)

3.Achizitionarea casei de marcat si a stocului de marfa.

4. Multa munca si mult succes.

Daca sunteti din Timis, ma puteti contacta pe adresa de email goicovdelia@gmail.com sau 0726103606.

Cu mult drag
Delia Goicov

Sursa: http://dgbusiness-job.ro/

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 6.01.2015, 14:30

La registrul comertului aflati toate detaliile,gratis, cu privire la tipul societatii,avize, autorizatii, si costurile aferente. daca tatal are aceasta meserie este util sa porniti cu un lot mai restrans de piese si sa va extindeti pe masura ce veti fi cunoscuti. Importanta este si zona in care activati.succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello