Intrebare rezolvata

avatar

Pot factura in Italia pentru transport curier zilnic 3,5t cu SRL fara licenta si punct de lucru?

Buna ziua,

As vrea sa cumpar 2 dube de 3.5t si sa le folosesc in Italia cu contract  de curier pe zone limitate cu plata lunara  cu factura ue.

Am un srl si dupa cum am inteles nu trebuie licenta, dar e o problema cu punctul  de lucru sau soferii?

Eu am rezidenta si in Italia ca si celalalt sofer.

A intrebat Gabriel Lupu

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 26.12.2014, 15:53

in primul rind facturile se fac ptr si cu firma srl cu sediul in RO.!?Deci,persoanele care deservesc firma,soferii nu mai conteaza ce statut au,formele de angajare sint si respecta legea tarii de domiciliul al firmei!Daca ai rezidenta,cumperi masini acolo,de ce nu faci acte pe firma,vei putea cumpara fara tva. Ca stai sau nu ,unde si cum nu intereseaza ,ci acte,angajari pe srl.ul din tara,vei plati statului darile si asigurarile aferente .Daca ai rezidenta,ai o adresa de contactare,dar cum esti cu asigurarea medicala,sociala,etc. sau ramin numai cele existente din perioada inceperii activitatii srl.lui !?Referitor la activitatea depusa pe teritoriul si in interiorul EU,iti trebuie acceptul autoritatiilor,ptr ca legal ai voie citeva ,,drumuri,, pe o anumita perioada reglementata de legile comunitatii,dupa care ,,afara.. si in alta tara si din nou revi,etc.Informeaza te,asa stiu ca este in Germania,ptr serv. de transport,tir,,o intrebare la autoritatii nu costa nimic!Pe curierat aici nu cer nimic,decit sa lucrezi legal cu firme de posta,curierat,etc. Succes

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Gabriel Burdea a raspuns pe 16.01.2015, 16:02

Buna,ca sa nu intrati la cabotaj, puteti efectua 3 curse interne pe Italia consecutiv,a 4 cursa trebuie sa fie an afara italiei,dupa a 4 cursa poti face din nou 3 interne pe italia.si tot asasi eu sunt an situatia voastra.succes.facturile catre firmele italiene se fac an euro si fara tva.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello