Intrebare rezolvata

avatar

Pot sa merg cu 5-6 angajati sa fac aceasta lucrare?

Am o firma de constructii amenajari interioare infiintata de 2 ani. Am o oferta pentru constructia unei case in Franta. Firma mea este inscrisa in registru intracomunitar.

A intrebat Macavei George

Raspunsul ales

avatar

Horea Andrei Bortan a raspuns pe 28.11.2014, 05:46

Raspunsul nu e chiar atat de simplu de dat. Ca firma puteti presta orcand activitatea aceea. Problema apare in ceea ce priveste muncitorii dumneavoastra.
În cazul unui muncitor roman detaşat în Franta, legea aplicabilă relaţiilor de muncă este legea română, dar pe durata detaşării respectivului salariat i se vor aplica si regulile respectivului stat membru cu privire la anumite materii reglementate în legislaţia statului membru destinaţie, inclusiv dispoziţiile cuprinse în contractele colective aplicabile salariaţilor respectivului stat membru. Astfel, dacă un muncitor român este detaşat în Franta pe o perioadă mai mare de 8 zile şi contractul său de muncă conţine un salariu minim pe economie de 900 lei, iar în Franta salariul minim pe economie este de 1500 Euro, atunci dvs va trebui sa-i platiti un salariu lunar de 1500 euro pe durata deplasarii.

Pe durata deplasarii dumneavoastra veti suporta cheltuielile de transport şi cazare ale salariatului, şi, pe lângă salariul de bază al acestuia, şi o indemnizaţie lunară de detaşare.

Dumneavoastra veti plati in Romania contributiile sociale aferente salariului de 1500 euro. Pentru a dovedi in Franta, la eventuale controale, ca salariatul este asigurat, va trebui sa obtineti din Romania formularul A1 (de la asigurari sociale), pe care va trebui sa-l obtineti inaintea plecarii.

In mare asta stau lucrurile cu angajatii. Trebuie sa incheiati o anexa la contractul de munca, sa oferiti anumite informatii angajatilor, sa incheiati un contract cu beneficiarul care sa prevada anumite informatii.

Daca aveti nevoie, va stau la dispozitie in privat pentru redactarea tuturor actelor necesare, in asa fel incat sa nu aveti probleme nici cu autoritatile romane, nici cu cele franceze.

Sursa: Av. Bortan Horea

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 29.11.2014, 17:48

Daca oamenii sunt deplasati pentru asistenta tehnica si se rotesc la 15 zile problema se poate rezolva cu salariile din tara la care se adauga o diurna de 10-20 euro pe zi! Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE Ltd.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello