Intrebare rezolvata

avatar

De ce acte am nevoie pentru a inchiria un autoturism 4+1 cu sofer?

Buna ziua,

Ma numesc Silviu, am 22 ani si momentan lucrez ca sofer de TIR.
Imi doresc foarte mult ca cel tarziu in 2015, sa-mi deschid propria afacere si m-am gandit sa ma axez tot pe domeniul transporturilor, doar ca in loc de marfa, vor fi personae.

As dori sa stiu daca pot oferi servicii de inchiriere autoturism 4+1 locuri, cu tot cu sofer (adica cu mine), ca fiind PFA. Daca da, ce documente mi-ar trebui ca sa fac asta legal si sa nu fiu acuzat de piraterie in caz ca sunt oprit de politie.

Doresc sa inchiriez servicii de transport mai mult pentru evenimente speciale si pentru diverse persoane straine venite in oras in interes de afaceri.

Toata stima!
Silviu!

A intrebat Silviu Madalin Clapa

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 16.11.2014, 11:28

Firma autorizata transport persoane ,dar intr o astfel de situatie consider normal si legal sa incasati sumele propuse,taiati ,,chitante,, si oricum orice sofer se obliga prin transportul celorlalte persone pe care le are in masina proprie ,sa le garanteze sanatatea,calitatea ,etc. pe perioada transportului.Dstra va trebui sa gasiti firma de asigurari care in cazuri ,,nedorite ,, sa acopere cheltuielile si despagubirile celor  care se gasesc intr o astfel de situatie neplacuta,accidente,incapacitate temporara de munca,invaliditate,deces...etc.In afara acestora apar garantii ptr marfa sau bagajul acestora. Luati declaratii si ,,acoperitiva,, in cazul unor eventuale neplaceri,dstra trebuie sa fiti sigur ca nu transportati si materiale,produse interzise de lege,etc. Clientul isi asuma raspunderea ptr ce poarta si are asupra lui,dstra ptr calitatea si siguranta serviciilor prestate .Incercati contracte,oferte,lista cu preturi si servicii ,colaborare cu alte firme din domeniul turistic,cazare,programe ,etc. Succes

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello