Intrebare rezolvata

avatar

Pot sa comercializez haine Zara?

Buna ziua,

Doresc sa deschid un magazin fizic in Adjud in care sa comercializez imbracaminte si incaltaminte. Eu vreau sa achizitionez produsele pe firma de la diverse magazine din UE. Produsele sunt si de la branduri de renume, dar si mai "necunoscute".

Intrebarea mea este: Pot sa cumpar haine de la alte magazine si sa le comercializez in magazinul meu? Pot sa le comercializez fara sa imi fac promovare pe baza brandului lor? Adica, cumpar haine Zara dar le vand ca si cum nu ar fi de la Zara. Care este legislatia in vigoare? Se poate face asa ceva?

Multumesc anticipat!

A intrebat Valeriu Mihai

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 15.11.2014, 21:12

DESIGUR,NUMAI DACA zARA VA ACCEPTA SI RECUNOASTE IN RETEAUA DE PREZENTARE SI VINZARE !

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

George Jurcutiu a raspuns pe 9.03.2015, 12:29

Daca puteti justifica provenienta marfii bineinteles, insa  teama imi este ca nu veti avea clienti cumparand dintr-un magazin al brandului si vanzand intr-un no name, mai mult exista riscul ca potentialiii clienti sa deduca ca marfa dumneavoastra este copia originalului, daca nu chiar asa si este, in cazul in care vindeti copii ale marcilor inregistrate sunt mari sanse sa va alegeti cu litigiu in dreptul comercial pentru concurenta neloiala.....
Eu personal stiu ca un Cola la jumate' costa 2.5 lei in magazinele de retail, oricine imi face o oferta sub acest pret imi ridica mari dubii asupra provenientei si calitatii baututrii. ( Scuze acesta era exemplul meu )
Teoretic puteti cumpara din orice magazin si sa vindeti cu adaos de 1000% atata timp cat dovediti provenienta marfii, cat aveti taxele si impozitele platite la stat e totul in regula.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Maria Vizitiu a raspuns pe 31.05.2015, 13:56

Totul este sa aveti documente de provenienta şi obiectul de activitate specific să fie autorizat şi avizat.

Sursa: http://www.mariavizitiu.bizoo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Salt Star a raspuns pe 10.11.2014, 09:22

Daca aveti documente la marfa puteti vinde orice

Voteaza:   1 3 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello