Intrebare rezolvata

avatar

Unde pot face cursuri pentru administrarea unui magazin online?

Vreau sa-mi extind afacerea si online dar nu am cunostintele necesare. Pe net sunt destule cursuri in domeniul IT dar nu imi dau seama care imi este necesar doar pentru a-l administra. Nu vreau sa fac programare sau web design.

Multumesc.

A intrebat Todoran Catalina

Raspunsul ales

avatar

Ionela Iliesi a raspuns pe 10.09.2014, 02:13

Administrarea unui magazin online presupune cunoasterea sistemului din spatele acestuia - a platformei e-commerce pe care a fost construit shop-ul. Cele mai cunoscute platforme sunt PrestaShop, TomatoCart, Magento.. (puse in ordinea in care mi s-au parut cel mai usor de invatat, utilizat)

Un programator, cu experienta in construirea si administrarea de site-uri, te-ar putea invata in cateva ore cum sa faci un magazin de test. Mai poti incerca sa inveti urmand cursuri, la sediu sau online, care iti arata de la 0 cum sa creezi un astfel de magazin si ce poti face cu el. Cauta anume cursuri de PrestaShop sau de folosire a altor platforme pentru e-shops.

Pentru a nu depinde de cineva de fiecare data cand vrei sa faci o schimbare, vei vedea ca e bine sa cunosti macar notiunile de baza ale limbajului HTML - adica putina programare.

Si binenteles pentru a avea vizitatori, persoane care sa iti gaseasca magazinul, va trebui sa inveti SEO si marketing online, cum sa faci promovarea in social media sau prin reclame ca Google AdWords. Pentru a transforma vizitatorii in clienti trebuie sa cunosti platforma Analytics, tehnici de email marketing si de optimizare a ratei de conversie..

Este mai greu cand trebuie sa repari ceva facut gresit, astfel ca e recomandat sa cunosti cate putin macar despre toate astea dinainte sa iti creezi magazinul online - sa iti extinzi afacerea si pe net.

Iti doresc succes

Sursa: http://www.elailiesi.com  http://www.rezistenta-online.ro  http://www.udemy.com

Voteaza:   3 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Cristina Carmen Dascalu a raspuns pe 10.09.2014, 09:55

Training de administrare a magazinului online iti poate oferi agentia web care iti construieste magazinul online.

Administrare inseamna introducerea de produse, promotii, actualizari preturi si informatii produse, preluarea comenzilor, consultanta catre clienti, Poti include aici si publicarea de articole blog si newslettere catre clienti.

Agentia web cu care colaborezi se poate ocupa de partea de programare, update  la soft, salvare baze de date, securizare, instalare si configurare module si aplicatii noi, SEO, reclame pe Google si facebook.

Iti recomand o agentie web design cu experienta in magazine online: Imagine Plus.Intra in legatura cu ei si solicita o consultanta gratuita. Pun foarte multa pasiune in proiectele care le implementeaza.Ofera training gratuit pentru administarea site-lui si consultanta de cate ori ai nevoie.

Sursa: http://www.imagineplus.ro/servicii-web/creare-magazin-online/

Voteaza:   3 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello