Intrebare deschisa

avatar

Ce autorizatii si testari sunt necesare pentru lansarea pe piata a unui produs naturist (crema)?

As dori sa lansez pe piata o crema din ingrediente naturale, de exemplu cum sunt cele cu catina, propolis, galbenele, etc. ce se vand in plafar. As dori sa stiu de ce autorizatii am nevoie daca pentru acest tip de produse trebuie efectuate testari.

Multumesc!

A intrebat C Florentina

Raporteaza abuz Raspunde la intrebare

Raspunsuri

avatar

Lucian Stoleru a raspuns pe 24.06.2014, 09:00

Mai intai trebuie sa va faceti o societate!Pentru asta va prezentati la registrul comertului unde vi se dau toate informatiile gratis! Acolo aflati si de ce autorizatii aveti nevoie! problema este sensibila pentru ca va trebui sa faceti dovada ca produsele dvs. folosesc ingredienti ( in afara de palntele in cauza) care nu provoaca eczeme, alergii etc.,asta pentru ca oamenii au afectiuni diferite si pot aparea probleme. Sigur ca incercarea moarte n-are , dar ati studiat piata? Succes!

Sursa: RESEARCH AND ENGINEERING CENTRE Ltd.

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


avatar

DML - Cabinet Individual Expert Contabil Contabil a raspuns pe 24.06.2014, 09:26

Mergi la Directia Sanitar Veterinara din judetul tau.

Sursa: http://www.contacafe.ro/

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Cristina Carmen Dascalu a raspuns pe 24.06.2014, 10:06

Pentru a deschide un magazin cu produse naturiste, in primul rand, faceti o prospectare a pietei: concurenta, furnizori, preturi etc. Apoi, cautati o locatie buna, nu trebuie sa fie prea mare, ci amplasamentul sa fie intr-un loc cu vad.

Ca forma juridica, puteti sa va infiintati o societate comerciala, caz in care nu e necesar sa aveti calificare, diplome etc., ca in cazul infiintarii unei PFA. In rest, veti obtine toate avizele tipice unei societati, de la Oficiul Registrul Comertului (autorizatia sanitara, autorizare PSI -prevenirea si stingere incendiilor si autorizatia de Protectia Muncii).

In plus, toate produsele pe care le veti vinde in magazinul naturist trebuiesc avizate de Ministerul Sanatatii, potrivit Legii farmaciei nr. 266/2008. Va mai puteti gandi sa obtineti autorizatii pentru vanzarea de plante medicinale, seminte si fructe vrac. Au preturi mai bune si sunt mai cautate in ultimul timp de clienti.

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 24.06.2014, 12:37

Dir sanitar veterinara,laborator specializat in domeniul respectiv,personal calificat,partile componete ,uleiuri si ingrediente parte procentuala la producerea cremei garantate de la plantare,culegere,metode de obtinere !Sint citeva ,si desigur teste,verificari ptr a nu pune in pericol sanatatea celui care o foloseste. Bine documentat,jumatate salvat! Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello