Intrebare rezolvata

avatar

Imprimarea tricourilor este considerata productie?

Buna ziua.

Intrebare: daca firma X cumpara tricouri de la firma Y si apoi merge la firma Z ca sa le imprime iar la final firma X le vinde, e ok din punct de vedere legal in cazul in care firma X are activat doar codul care ii permite sa vanda cu amanuntul imbracaminte (deci netransformata), dr nu si codul pentru fabricare/productie? Se poate considera procesul imprimarii subcontractarea productiei? Daca imi poate explica cineva clar ce si cum ii sunt recunoscator.

Multumesc.

A intrebat Vasile Octavian

Raspunsul ales

avatar

Munteanu Ion Ion a raspuns pe 6.04.2014, 18:45

buna seara
Daca vreti sa fiti prea corect in tara asta in cativa ani dati falimentca mine care ,,,si eu am vrut sa fiu corect .
Dv cand achizitionati tricouri pe factura nu scrie imrimate sau ne imprimate pe fac scrie sec TRICOURI nr buc si pretu mai departe este treaba dv cum va descurcati daca stati la ,litera legii muriti de foame nu mai punem in calcul ca nu veti avea cu ce plati atatea dari catre stat


SUCCES

Voteaza:   2 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 6.04.2014, 16:17

Bună ziua!
Activitatea de imprimare este o activitate de prestări servicii.Firma X după ce achiziționeaza tricoruile de la firma y, le trimite cu aviz catre firma z pentru imprimare, cu valoarea de intrare. Dupa imprimare le primeste retur cu aviz la aceeasi valoare, dar va primi si factura pentru prestări servicii conform unui contract de prestări servicii.Pe durata imprimarii firma X, in contabilitate opereaza cu contul 357-Mărfuri aflate la terti.
Succese!

Sursa: http://www.duplicomgrup.bizoo.ro

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz


avatar

Victor Bresug a raspuns pe 7.04.2014, 09:23

Imprimarea tricourilor este considerata productie,dar asta nu faceti dumneavoastra., ci firma care imprima.
Pretul de vanzare va cuprinde : costul de achizitie+ costul pentru imprimare+ adaos comercial+ chelutuieli auxiliare.
Asta este singura diferenta fata de situatia in care ati vinde direct doar + adaos comercial.

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


 

avatar

Catalin Prodan a raspuns pe 6.04.2014, 15:36

Consider ca firma Z face prestari servicii catre firma X si in acest caz nu aveti nevoie de codul CAEN pentru productie. Nu aveti nevoie de avize si autorizatii pentru ca externalizati serviciul de procesare.

Imaginati-va un crescator de pui de carne. Merge la un abator autorizat care presteaza servicii de procesare dupa care crescatorul preia marfa procesata (doar daca are autorizatie pentru comercializare) si o revinde. Crescatorul de pui trebuie sa fie autorizat conform legii pentru comercializare carne de pui. Nu trebuie sa fie autorizat pentru procesare pentru ca nu face activitatea de abatorizare.

Trebuie doar sa va asigurati de procedura corecta in contabilitate.

Sursa: finantarifonduri.ro

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz


avatar

Ec. mst. jurist Chirila Minodora Olga a raspuns pe 6.04.2014, 17:15

PRESTARI SERVICII

Voteaza:   1 2 Raporteaza abuz


avatar

Müller Michael a raspuns pe 7.04.2014, 09:59

Depinde de nr .lor ,daca devine ,,in serie,, poate fi considerata productie ! Da,imprimarea este o forma de modificare a disign. lui,deci o adaugare ,o transformare a produsului ,a calitatii initiala a acestuia ! Si trebuie tinut cont de marci inregistrate,ptr care aveti nevoie de aprobari ,asta in cazul productiei. Succes

Voteaza:   0 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello