Intrebare rezolvata

avatar

Pot obtine autorizatiile de functionare pentru microintreprinderea mea?

Salutari,

Sunt interesat sa deschid o microintreprindere ce are ca obiect de activitate Fabricare incaltaminte.

Problema apare ca spatiul in care doresc sa imi desfasor activitatea este o mansarda din lemn si voiam sa stiu daca o sa pot obtine autorizatiile necesare pentru functionare( de avize si autorizatii de la autoritatea de mediu, pentru protectia muncii si prevenirea si stingerea incendilor ) autorizatii necesare pentru a putea activa.

Multumesc.

A intrebat Daniel Alexandru

Raspunsul ales

avatar

Holban Dan a raspuns pe 11.07.2014, 11:03

Din cate stiu eu despre incaltaminte si fabricarea ei, stiu ca se folosesc adezivi pe baza de solventi si alte materiale care pot prezenta risc de incendiu.
Corelat cu lemnul din care este construita mansarda, nu cred este o alegere fericita.

Trebuie sa mai tineti cont si de caile de acces pentru personal si clienti, grupuri sanitare, spatiu de depozitare, ventilatie, putere electrica instalata, evacuare in caz de urgenta, cum urcati materia prima, cum coborati produsele finite...

Cel mai bine ar fi sa mergeti la autoritatile competente (mediu, pompieri, inspectoratul teritorial de munca) cu un dosar care sa contina informatii detaliate  despre constructie (proiectul in baza caruia s-a facut constructia).

Depuneti o cerere de informatii in care detaliati ce doriti sa faceti si solicitati-le in scris un punct de vedere.

Pe de alta parte, eu v-as recomanda sa cautati un spatiu pe la parter, pretabil pentru o activitate industriala. Lucrurile vor fi mai usoare si din punct de vedere al autorizatiilor cat si al functionarii afacerii.

Iar mansarda, daca este proprietatea dvs., poate o puteti inchiria pentru a acoperi o parte din chiria spatiului.

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Salt Star a raspuns pe 8.03.2014, 11:25

desigur ca puteti deschide

Voteaza:   2 2 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello