Intrebare rezolvata

avatar

Ce taxe se platesc pentru o masina cumparata din Germania fara TVA pe care sa o revand in RO?

Buna ziua,

Eu am un SRL platitor de TVA si am cumparat o masina second-hand din Germania fara TVA. Valoarea masinii a fost de 9200 € fara TVA (suma specificata pe factura). Acum vreau sa vand masina contra sumei de 9500 €. Eu trebuie sa platesc TVA doar la cei 300 € (la adaosul comercial) sau la intreaga suma de 9500 € cu care o vand in Romania? Ce taxe trebuie sa platesc pentru o masina cumparata din Germania fara TVA pe care sa o revand in Romania?

A intrebat Ripeanu Emanuela

Raspunsul ales

avatar

Solovastru Ovidiu a raspuns pe 21.02.2014, 23:16

Tu trebuia sa platesti in GER 9200 euro + TVA, insa fiind inregistrata firma in ROI ca si platitor de TVA intracomunitar, ai putut sa cumperi masina fara TVA. La momentul vanzarii, trebuie sa vinzi masina la minim 9200 Euro, din care se scade valoarea deja amortizata (depinde cate luni au trecut), insa la aceasta valoare trebuie sa adaugi tva-ul.

Cineva trebuie sa plateasca TVA-ul, nu? Celelalte taxe tin de regimul tau de impozitare, profit sa venit. Aici te ajuta contabilul.

Sursa: Ai nevoie de un SRL, PFA, ONG? Iti completam GRATUIT dosarul de acte. Vino pe http://www.smartapp.ro

Voteaza:   2 1 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Victor Bresug a raspuns pe 22.02.2014, 14:15

Stiu ca trebuie platit si TVA-ul catre statul german daca bunul achizitionat este comecializat.
Poate va ajuta link-urile de mai jos.

http://www.nrwinvest.com/Business_Guide_englisch/The_tax_system/Value_...

http://europa.eu/legislation_summaries/taxation/l31057_ro.htm

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz


avatar

Salt Star a raspuns pe 22.02.2014, 09:13

dupa cum e legea si daca sunteti platitor de TVA orice valoare de vanzare pe teritoriul Romaniei este purtatoare de TVA ,dumneavoastra trebuie sa platiti TVA

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz


 

avatar

Müller Michael a raspuns pe 22.02.2014, 15:44

Aveti posibilitatea sa o vindeti la pretul de achizitionare plus citeva procente,cistig la cei cu firma platitori de tva,sau pers. fizice,pretul convenabil ,dorit plus 19%tva din Germania !tva este la suma de cumparare,nu la plus obtinut! Greu dar legal! Succes

Voteaza:   1 1 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello