Intrebare rezolvata

avatar

Daca transport animale vii cu furgonul de 3,5 tone propietate personala trebuie licenta?

Mentionez ca animalele vreau sa le cumpar din tara pentru mine. Ce documente imi trebue pentru transport avand in vedere ca animalele le cumpar de la tarani? Fara documente sunt pasibil de amenda sau confiscarea animalelor?

A intrebat Nitica Dumitru Alexandru Alexandru

Raspunsul ales

avatar

Müller Michael a raspuns pe 5.02.2014, 10:15

Desigur nu veti fi amendat daca va transportati 5 pui sau un porc de la x la y . Dar ,atentie in cazul unui transport cu mai multe animale,depinde de marimea lor ,a spatiului de transport,a conditiilor . Intrebati un dr veterinar,cei in masura ,care sint conditiile si sub ce forma ! Trebuie stiut ca au nevoie de pauze,apa,spatiu necesar minim pe cap de animal,etc. si nu in ultim rind masina sa ofere conditiile necsare,sa nu raneasca animalele la frinare,sa nu poata sa sara,sa nu puna in pericol viata altora participanti la si in trafik ! Deci informati va si veti fi in legalitate ! Succes

Voteaza:   1 0 Raporteaza abuz

Alte raspunsuri

avatar

Ionel Popa a raspuns pe 8.02.2014, 21:42

Bună seara!
Informațiile de care aveți nevoie le găsiți în ORDIN nr. 16 din 16 martie 2010 (*actualizat*)
pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de înregistrare/autorizare sanitar-veterinară a unităţilor/centrelor de colectare/exploataţiilor de origine şi a mijloacelor de transport din domeniul sănătăţii şi al bunăstării animalelor, a unităţilor implicate în depozitarea şi neutralizarea subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman şi a produselor procesate EMITENT:
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR

PUBLICAT ÎN:
MONITORUL OFICIAL nr. 194 din 26 martie 2010
Data intrarii in vigoare :
26 martie 2010
http://www.ansvsa.ro/documente/admin/Ordin%2016%20din%202010_21255ro.p...
Toate cele bune!!!!

Sursa: http://www.duplicomgrup.bizoo.ro

Voteaza:   0 0 Raporteaza abuz

Atentie! Acumulati 10.000 de puncte pe MegaAjutor si primiti un abonament MaxMember! Pentru mai multe detalii, click aici».

Axello